ferriol-canyelles

'Expedició Espeleològica a Iran i al Pou Ghala', la nova conferència del 'Cicle de Muntanya'

Ferriol Canyelles Rovira serà l'encarregat de dur a terme la segona conferència del 'Cicle de Muntanya'

El pròxim dimecres 21 de març tindrà lloc la segona conferència del 'Cicle de Muntanya' i el tercer dels actes d'aquesta nova edició. Ferriol Canyelles serà l'encarregat de dur a terme la jornada, la qual comptarà amb la conferència 'Expedició espeleològica a Iran i al Pou Ghala'. Aquesta tindrà lloc a l'Auditori Diputació de Tarragona, a les 19.00 hores. En ella,  Ferriol Canyelles  explicarà el seu descens al segon pou més profund del món, convertint-se així en el primer no iranià en tocar el fons del Pou Ghala. 

L'expedició, que va durar 15 dies, va comptar amb la col·laboració de quatre organitzacions de països diversos, les quals van unir esforços per tal de poder dur-la a terme. Les condicions climatològiques característiques de l'agost a Iran, juntament amb l'escassetat de l'aigua exterior i els 3.000 metres d'altura van fer que l'expedició resultés tota una aventura. No obstant això, els resultats obtinguts i el reconeixement adquirit és més que satisfactori per a Ferriol Canyelles i la resta de companys d'expedició.

El 'Cicle de Muntanya' ja ha celebrat tres dels seus actes programats

Catherine Destivelle va ser l'encarregada de donar el tret de sortida a aquesta nova edició del 'Cicle de Muntanya'.  L'acollida de la seva conferència, 'De l'escalada boulder a l'alpinisme' va ser total, esdevenint així en èxit rotund per aquest acte inaugural.  L'enfocament de la seva conferència va destacar pel seu caràcter subjectiu, ja que l'alpinista va centrar el seu discurs en la dedicació personal i en els sentiments aflorats a causa de l'alpinisme.

catherine-destivelle-cicle-de-muntanya-2019
Catherine Destivelle va ser l'encarregada d'inaugurar el 'Cicle de Muntanya' | Cedida

 

El segon dels actes va ser la projecció'Jeff Lowe's Metanoia'. En aquest cas, a banda d'explicar aspectes propis de l'escalada, també es va donar a conèixer la muntanya i l'alpinisme des d'un punt de vista molt subjectiu. Es va mostrar a tot el públic com en Jeff Lowe, el qual es caracteritza per la seva ascensió als cims sense cap mena d'ajuda material ni humana, va experimentar una transformació espiritual que li va canviar la vida. 

 

El programa comptarà amb cinc actes més

21 de març

19.00 hores,  Conferència

'Expedició Espeleològica a Iran i al Pou Ghala' a càrrec de Ferriol Canyelles Rovira.

28 de març

19.00 hores,  2 Documentals

'The last honey hunter' dirigit per Ben Knight, 35 minuts i 'Mountain' dirigit per Jennifer Peedom, 74 minuts.

4 d’abril

19.00 hores, Documental

'Dirtbag: The legend of Fred Beckey', dirigit per Dave O’leske, 96 minuts.

11 d’abril

19.00 hores, Conferència de cloenda

'Aventures verticals a l’Àrtic' a càrrec d’Iker i Eneko Pou