Unes 400 persones amb banderes espanyoles lloen la feina de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional a Tarragona

«Puigdemont, a presó», «Visca Espanya, el rei i la Legió», «Catalunya és Espanya» i «No esteu sols», els lemes més repetits
Els manifestants s'han concentrat davant de la comissaria de la Guàrdia Civil de Tarragona | acn

Unes 400 persones amb banderes espanyoles s'han concentrat aquesta tarda davant la comissaria de la Guàrdia Civil a Tarragona per lloar la feina dels cossos policials espanyols. Amb lemes com «Puigdemont, a presó», «Visca Espanya, el rei i la Legió», «Catalunya és Espanya» i «No esteu sols» amb l'himne de espanyol de fons han recorregut la rambla del President Francesc Macià, la rambla del President Lluís Companys creuant el centre per arribar fins a la plaça de la Font.

També han parat davant la comissaria de la Policia Nacional, on han agraït la seva feina amb proclames com «Vosaltres sou la nostra policia». Durant la marxa des de la caserna de la Guàrdia Civil fins a la plaça de la Font, els manifestants s'han aturar per penjar una bandera espanyola al capdamunt del monument dels castellers de la Rambla Nova. També han col·locat la bandera d'Espanya al monument al president Lluís Companys. 

Els manifestants davant de la comissaria de la Policia Nacional, on els han cridat consignes a favor seu | ACN

  

davant de la comissaria de la Guàrdia Civil de Tarragona amb un to festiu'Viva España' del Manolo Escobar i la cançó del mundialcorejat repetidament l'himne espanyol, el de la Guàrdia Civil i el de la Legió.

Un cop iniciada la marxa, els manifestants han recorregut la Rambla del President Lluís Companys fins a arribar a la comissaria de la Policia Nacional on han cridat, als agents que es trobaven a l'exterior custodiant l'edifici, diverses consignes com a «No esteu sols» o «Vosaltres sou la nostra policia». Tot seguit, han continuïtat Rambla amunt fins a la plaça de la Font i davant de l'Ajuntament de Tarragona han demanat la dimissió de l'alcalde Pau Ricomà.

Els manifestants han anat fins a la plaça de la Font de Tarragona | acn

Durant la protesta els unionistes han victorejat els veïns que sortien als balcons amb banderes espanyoles i els han cantat «que bonic que és aquest balcó». Entre aquests veïns, però n'hi hagut un que ha fet onejat una bandera anticonstitucional. En aquest cas, també ha estat aplaudit pels manifestants. A més, les proclames més repetides durant la mobilització han estat «Puigdemont a presó», «Visca Espanya i la Guardia Civil», «Catalunya és Espanya» i «separatistes, terroristes». També han expressat el seu suport als Mossos d'Esquadra.

Finalment, han retornat cap a la caserna de la Guàrdia Civil, tallant l'Imperial Tarraco. Abans però, s'han aturat davant de la subdelegació del govern per agrair la tasca dels agents que feien guàrdia a les portes de l'edifici. La marxa ha culminat al cap de tres hores sense que es produís cap incident i amb la col·locació de banderes espanyoles a monuments de la ciutat, com la dels castellers i la figura del president Lluís Companys.

Els organitzadors han explicat que la idea de la convocatòria va sorgir d'un grup d'amics i que no s'esperaven que hi participés tantes persones vingudes d'arreu del Camp de Tarragona.

Els manifestants també han col·locat la bandera d'Espanya al monument al president Lluís Companys | TarragonaDigital

"🔴IMPORTANTS novetats sobre els 8 detinguts pels aldarulls a Tarragona" "👮 Un Mosso va resultar ferit dissabte a Tarragona, segons la policia catalana"