Una majoria de 8.000 investigadors trien la química com a sector preferent

Els investigadors del sector químic suposen un 21% del total de la indústria
L'ICIQ tarragoní és una referència europea d'investigació química | digital affaires

La química esdevé el sector pioner en la investigació en l'Estat, essent 8.000 les persones immerses en aquesta tasca. Una investigació complexa que representa un 21% del total de la indústria. Són nombrosos els instituts i associacions que acullen a investigadors del sector, com per exemple l'Institut Català d'Investigació Química (ICIQ) o l'Institut de Química Avançada de Catalunya (IQAC)

L'AEQT representa el sector químic de Tarragona

Les sigles AEQT responen a Associació d'Empreses Químiques de Tarragona, una comunitat d'empreses que investiga i opera per tal de posicionar-se com la més competitiva del sud d'Europa, esdevenir una associació referent en l'àmbit mundial i investigar, alhora que aplicar, un desenvolupament sostenible. Abasteix tota la indústria química del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre, essent el seu camp d'activitat bastant ampli.

Repsol, BASF, DOW són alguns dels noms protagonistes que conformen l'AEQT. A més, ofereix una formació especialitzada per a preparar professionals capacitats per a realitzar el manteniment del sector químic de Tarragona. Dita formació, comptarà amb una part d'ensenyament pràctic i una prova teòrica per comprovar que s'han assolit els coneixements i competències i, així, assegurar una correcta aplicació.

L'Institut Català d'Investigació Química (ICIQ), entre els pioners en el camp de la recerca

La Generalitat de Catalunya va ser qui, l'any 2000, va impulsar el naixement de l'ICIQ. Amb un àmbit de recerca a escala internacional, el seu principal objectiu és aconseguir ser el primer en recerca química d'alt nivell. Tot i situar-se entre les posicions pioneres, la situació no és suficient per a l'Institut, motiu pel qual es troba en una situació de millora continuada. Impuls, promoció i desenvolupament són tres de les paraules que millor descriuen la fundació.

A més ofereix nombrosos programes de formació del sector químic, alguns d'ells patrocinats per empreses com BASF. Estudis de màster, postgraus i molt més és el que ofereix l'Institut Català d'Investigació Química.

El Consell Superior d'Investigacions Científiques crea l'Institut de Química Avançada de Catalunya (IQAC)

Amb la mateixa finalitat que l'Institut Català d'Investigació Química (ICIQ), l'Institut de Química Avançada de Catalunya (IQAC) centra els seus esforços en la recerca d'excel·lència del sector químic. Operativa des de l'any 2007 i localitzada a la capital catalana, Barcelona, destina els seus esforços a la investigació, formació i, també, ofereix nombroses ofertes de feina. 

 

També et pot interessar:

"ATENCIÓ: Tots els detalls del projecte per ressuscitar la Savinosa" "L'important suport que rebrà Josep Fèlix Ballesteros aquest diumenge"