GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Absoltes dues dones que van intentar estafar 3.000 euros a una anciana a Tarragona

Van arribar a casa de la dona i es van fer passar per falses venedores d'aparells de teleassistència
Les dues dones van quedar absoltes per la Secció Quarta de l'Audiència de Tarragona. | ACN

 

Dues dones que van intentar estafar 3.000 euros a una anciana han estat absoltes per la Secció Quarta de l'Audiència Provincial de Tarragona. El 7 de setembre de 2016, cap a les onze del matí, les presumptes estafadores van picar al timbre de l'anciana amb l'objectiu de vendre-li un nou aparell de teleassistència. La transacció econòmica no es va arribar a realitzar gràcies als agents. El Jutjat Penal va condemnar les dones a tres mesos de presó per una estafa en grau de temptativa. Ara, l'Audiència les ha deixat lliures. 

 

 

Dues dones intenten estafar una anciana a Tarragona

Les dues acusades van arribar a casa de l'anciana, de 89 anys, a les onze del matí del 7 de setembre de 2016. Per tal d'intentar vendre-li un nou  aparell de teleassistència, van fer veure que eren venedores i van persuadir-la. El preu que li van posar al nou aparell van ser 3.000 euros, que havia de pagar en efectiu

 

La dona va acabar acceptant l'operació. Les dues encausades van donar-li un rebut a nom d'una empresa que, realment, corresponia a una editorial encarregada de la venda de llibres i que dona un obsequi als seus clients. Finalment, per sort de la víctima, la transacció no es va completar perquè els agents ho van impedir. 

 

El Jutjat Penal condemna les dues dones

El Jutjat Penal va condemnar les dues dones a tres mesos de presó —que es podien substituir per una multa de 712 euros cadascuna— per un delicte d'estafa en grau de temptativa. Els advocats de les acusades van presentar recurs d'apel·lació. D'una banda, van determinar que hi va haver un error en la valoració de la prova durant el judici. De l'altra, van al·legar que no s'havien tipificat correctament els fets com un delicte d'estafa en grau de temptativa. 

 

La Secció Quarta de l'Audiència Provincial de Tarragona ha manifestat que no coneix amb exactitud i concreció quina acció o mecanisme es va fer servir per estafar la dona. Tampoc com es van fer passar per venedores de teleassistència o com van manipular la voluntat de l'anciana perquè comprés. Per tot això, els magistrats han acordat absoldre les dues dones perquè a la sentència s'utilitzen termes totalment genèrics.