Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ÚLTIMA HORA

Catalunya acollirà 60 migrants de l'Aquarius

Tarragona ja olora l'ambient de Sant Magí

Aquest cap de setmana Tarragona fa un tastet previ als plats forts de les festes de Sant Magí: gegants, nanos, concerts, castells i l'aigua i els seus portants, que arriben al 25è aniversari, protagonistes dels propers dies
Imatge dels portants de l'aigua l'any passat per Sant Magí | TarragonaDigital.com

Tret de sortida de Sant Magí a Tarragona. A partir d'aquest dissabte, 11 d'agost, la ciutat ja pot començar a fer els primers tastets de les festes que arribaran, amb els seus plats forts, a finals de la setmana entrant. Enguany els portants de l'aigua de la Brufaganya compleixen 25 anys i ho fan venent samarretes de Sant Magí com a marxandatge. Cal recordar que són protagonistes de la imatge gràfica de la festa.

 

Però no és l'únic aniversari que es podrà viure a les festes. Els jardins del Camp de Mart acolliran, ja a partir d'aquest divendres 10 d'agost, la 10a edició de La iMAGInada, un «espai per a la llibertat d'expressió, un mercat d'artesania i art, amfitrió d'una fira d'entitats i espai de jocs, tallers i concerts, entre altres», com el defineixen els seus organitzadors.

 

L'endemà la cita pels amants de la cultura tradicional és a les 6 de la tarda a la Rambla Nova des d'on s'iniciarà la V Trobada de Gegants i Nanos. A les 8 de la tarda, una nova cercavila recorrerà els carrers de la Part Alta fins a arribar a la plaça del Rei on faran una ballada conjunta.

 

El dilluns 13 la gegantona Negrita estarà d'estrena: la Casa de la Festa acollirà la presentació del nou vestit de la Negrita, confeccionat per Josep Maria Casas, i que recupera el disseny original.

  

 

 

Actes per tothom per Sant Magí

  

Sant Magí 2018 portarà també l'arribada de la Magí Tapa, una iniciativa sorgida d'algunes comparses del Carnaval de Tarragona i entitats del Seguici Popular que, imitant el model d'èxit del Tecla Tapa, del 17 al 19 d'agost oferiran un espai gastronòmic a preus populars a la plaça Verdaguer.

 

Els amants de les andròmines tenen marcat en vermell al calendari la IX Travessa d'andròmines de Sant Magí, dimecres 15 a les 10.30 a la platja del Miracle. Amb les primeres clarors del divendres 17 d'agost, des del santuari de la Brufaganya, els portants arrenquen cap a Tarragona amb els seus carros i cavalls. És l'inici dels dies forts de les festes. A la tarda del divendres, a les 18 hores, aquells que vulguin sentir-se nano per un dia s'hauran de dirigir a la Casa de la Festa  i una mica més tard, a les 19 hores, a l'interior del Mercat Central, si la calor reviscola amb força tothom a recollir el seu tall de síndria!

 

L'any passat s'havia de celebrar la primera edició de la Petita Remullada però qüestions que no tenen res a veure amb Sant Magí, i que tots recordem tristament, van obligar a suspendre-la. Enguany els més menuts sí que tindran l'oportunitat de gaudir de la festa de l'aigua: el dissabte 18 a les 12 del migdia els infants de fins a 12 anys tindran una oportunitat privilegiada per refrescar-se sota els elements típics com el Càntir, el Carro, la Síndria i la Petxina Pelegrina. I hores després, a les 23, joves i no tan joves també a la plaça del Rei ballaran a la revetlla remullada.

 

I si ets amant de la música i tens ganes de gaudir d'un bon concert, amb grans noms propis, apunta a l'agenda a Ara Malikian (11 d'agost, Tarraco Arena Plaça, TAP); Ricky Martin també a la TAP el 14 d'agost i . l'espectacle Sombras, de la bailaora Sara Baras, el 18 d'agost al Camp de Mart.

  

Música de proximitat a la Capsa

Si t'agrada més la música de proximitat, el Festival de l'Associació de Músics de Tarragona enguany arriba a la 19a edició. La Capsa de Música tornarà a ser l'epicentre de quatre hores intenses de música, amb Dani Nel·lo & Los Saxofonistas Salvajes com a caps de cartell, compartint escenari amb formacions tarragonines com Radio Reggae, TMN, Números Rojos o Oscárboles.

 

Sant Magí porta actes per a tothom!

Comentaris