El programa de Santa Tecla d'aquest dimarts, 24 de setembre

Els pilars caminant, el correfoc i la traca final marquen la jornada
El Correfoc de Santa Tecla i la traca posaran el punt final a la Festa Major de Tarragona aquest dimarts. | Fabian Acidres

 

Aquests són tots els actes que se celebren per Santa Tecla, a Tarragona, aquest dimarts, 24 de setembre de 2019:

8 h, des de la pl. de la Font. Les matinades de la jornada castellera de la Mercè, amb els grallers dels Xiquets de Tarragona, de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, dels Xiquets del Serrallo i dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau.

9 h, platja del Miracle. Neteja del fons marí de la platja del Miracle. Després de la celebració del castell de focs artificials, la Societat d’Exploracions Submarines de Tarragona, juntament amb Creu Roja, farà la neteja del fons de la platja del Miracle.

10 h, Residència Mare de Déu de la Mercè. Missa de la festa patronal del centre, oficiada per Mn. Miquel Àngel Gómez Díez, capellà del centre, amb la Coral Mare de Déu de la Mercè.

11.30 h, Residència Mare de Déu de la Mercè. Castells amb els Xiquets de Tarragona.

13 h, pl. de les Cols. Castells, torres i pilars davant de les escales més castelleres, amb Xiquets de Tarragona, Colla Jove Xiquets de Tarragona, Xiquets del Serrallo i Castellers de Sant Pere i Sant Pau. En aquesta actuació cada colla ofereix dos castells i un pilar.

Tot seguit, els pilars caminant, per ordre d’antiguitat, pugen els vint esglaons de la Seu, els baixen i enfilen el carrer Major tot intentant arribar fins a la plaça de la Font i a l’Ajuntament.

Acte retransmès en directe per TARRAGONA RÀDIO i TAC 12

16.30 h, Residència Mare de Déu de la Mercè. Elaboració del tradicional còctel de la Mercè, a càrrec del reconegut mestre cocteler Eduard Boada. Tot seguit, actuació musical del Grup Nostàlgia.

17.30 h, pl. dels Sedassos. Amable cafè concert amb grallers locals: Grallers de l’Alfàbrega, Grallers Els Bordons, Grallers de l’Esperidió, Pelacanyes Grallers de Tarragona, Grallers Els Quatre Garrofers, Grallers Sonagralla, Grallers So Nat - Grallers de Tarragona, Grallers Tocaferro i Grallers La Virolla.

17.30 h, jardins de Saavedra. Obrim La Terrasseta. Espai de jocs.

Organitza: La Terrasseta

18 h, pl. Verdaguer, fins a les 24 h. Santa Tecla gastronòmica. Estrella Damm patrocina Teclatapa, la taverna dels tastets. Una oportunitat de fer l’últim mos a l’espai gastronòmic de Santa Tecla.

18 h, local social de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, c. Cós del Bou, 23. Concert de cant coral infantil amb Els Rossinyols. Aquest clàssic del dia de la Mercè esdevé cada any un èxit de participació i reconeixement per part del públic tarragoní. No us el podeu perdre!

Organitza: Cor infantil Rossinyols de Tarragona i Associació d’Amics de la Colla Jove

19.30 h, Rambla Nova, davant del monument a la sardana. Ballada de sardanes de la Mercè amb la Cobla La Principal de Tarragona.

Organitza: Casal Tarragoní

19.30 h, pl. del Rei. Joc de rol L’assassí de la pastanaga. Entrega de premis del joc de rol L’assassí de la pastanaga. Caldrà portar les polseres de les víctimes, però es pot optar a molts més premis! Assassines i assassins, atents als resultats! Més informació a Facebook (pastanaga.tarragona) i Instagram (@pastanaga_tgn).

Organitza: Agrupament Escolta i Guia Xaloc

20 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta. Selecció musical.

Organitza: La Terrasseta

21 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta. Fira Food Trucks. Sopar a la fresca a preus populars. Ampliem l’oferta gastronòmica amb sis espais culinaris amb productes de la terra, ecològics i de proximitat. Preus populars.

Organitza: La Terrasseta

22 h, jardins de Saavedra. Tanquem La Terrasseta 2019. Vine a gaudir del darrer vespre al parc Saavedra! Ens acomiadarem de la Festa Major 2019 amb una selecció musical a càrrec de La Terrasseta DJs, regals per als assistents i un fins l’any que ve!

Organitza: La Terrasseta

22 h, des de la pl. de la Mitja Lluna. El Correfoc de Santa Tecla. Cada any, l’última nit de festes s’omple de les espurnes i els trons de carretilles i sortidors. Enguany les forces de l’infern estaran representades pels grups Ball de Diables de Vilanova i la Geltrú, Ball de Diables de Sant Quintí de Mediona, Ball de Diables de Torredembarra, Ball de Diables de Tarragona, Colla Diables Voramar del Serrallo, Drac del Morell, Drac de Bellvei, Drac de Tarragona, Bou de Tarragona, Víbria de Tarragona i Griu de Tarragona. Recorregut: pl. de la Mitja Lluna, c. Unió, pujada per la Rambla Nova fins al c. Adrià per un lateral, baixada per la Rambla Nova per l’altre lateral a l’altura del c. Sant Agustí, estàtua dels despullats, c. Cañellas i pl. Corsini.

Tot seguit, a la pl. Corsini. Eixordadores i lluminoses carretillades finals.

Un cop acabat el Correfoc, des de l’estàtua dels despullats. Sorollosa i espurnejant traca per la Pirotecnia del Mediterráneo, de Vilamarxant, Camp de Túria (País Valencià), seguit de l’emocionant Visca Santa Tecla! i la façana pirotècnica que s’enlaira des de l’esquena de l’estàtua de Roger de Llúria al mateix Balcó del Mediterrani. Seran els darrers trons fins a arribar a Santa Tecla 2020.

TOTHOM A CÓRRER LA TRACA PER ACOMIADAR SANTA TECLA!!!

"🎉 BONA SANTA TECLA! Consulteu tots els actes i horaris d'aquesta Diada!" "🎉 SANTA TECLA: Tots els actes d'avui diumenge, la vigília de Festa Major!"