Un client surt d'una administració de loteria a la ciutat de Tarragona

Les administracions de loteria recuperen el pols a poc a poc

Aquesta setmana han començat gairebé tots els sortejos, excepte la travessa | Loteries de Catalunya destina els beneficis a les persones afectades per la COVID-19

La setmana del 18 de maig  Tarragona encarava la recta final de la fase 1 del desconfinament  i gaudia, per aquells que són aficionats, d'un nou exemple de normalitat: les administracions de loteria d'arreu del territori apujaven la persiana.

Ho feien enmig de la nova normalitat, mesures de seguretat  i distanciament social. No han hagut d'instal·lar mampares, ja les tenien, però alguns negocis sí que han posat  marques a terra per ajudar als clients a mantenir les distàncies de seguretat. TarragonaDigital ha fet un breu recorregut per saber com estan funcionant aquestes primeres jornades.

«Estem explicant a la gent com funciona tot»

Comencem el recorregut a l'administració de  loteria número 18, a l'avinguda Roma, número 5, de Tarragona. A mitja tarda, pels volts de les 6, un degoteig constant de gent s'aproxima al local per trobar la sort que el dia a dia els hi nega. La gent té ganes de  tornar a jugar  però de moment, les administracions han començat amb una oferta molt limitada. Es poden adquirir números per la Primitiva i l'Euromillones.

«La setmana que ve recuperem tots els sortejos menys la travessa» ens informa la treballadora del local, preocupada perquè els cobraments amb targeta de crèdit només els pot fer a partir de 10 euros i ha d'estar tocant efectiu.

L'administració  número 12, als baixos de l'avinguda Ramon i Cajal, 23, de Tarragona, és una de les més premiades de la capital catalana i aquest fet, en una ciutat com Tarragona on mai ha tocat la Grossa de Nadal, per exemple, és significatiu. En concret, des d'aquesta administració s'han venut dos  cinquens premis  de la Grossa de Nadal, els anys 2013 i 2017, i també un ple de la travessa l'any 2014.

Un client, interessant-se pels números que podia comprar en una administració de loteria a Tarragona
El mes de juny es recuperaran els sorteigs de loteria que van quedar suspesos pel decret d'estat d'alarma | Àngel Ullate

Al local hi ha marques de seguretat, perquè els clients tinguin més fàcil mantenir les distàncies de seguretat i de les parets pengen cartells  del sorteig de loteria del Dia del Pare. L'administrador que es troba atenent als clients ens explica que «ha sigut una represa d'activitat molt tranquil·la, molt gradual. Aquests primers dies són molt informatius i estem explicant a la gent com funciona  tot».

Ens confirma, també, que la setmana vinent tornaran tots els sortejos  menys els vinculats al futbol, als cavalls i els de la loteria. «Els de la loteria, els que van quedar suspesos, es faran a principis del mes de  juny, que és quan recuperarem els sortejos que van quedar suspesos» comenta l'administrador del local de Ramon i Cajal a una parella, preocupada, perquè els dècims  que havien acabat d'adquirir portaven data  del mes de març.

Curiosament, una administració a l'aire lliure, i al bell mig de la  Rambla, l'administració número 1, a tocar de l'estàtua de l'avi Virgili, presenta  poca afluència. És possible que sigui perquè, tot i el que es diu, la ciutadania compleix de manera molt efectiva les  instruccions del distanciament social i sempre és més fàcil anar a l'administració al cantó de casa, abans que pujar a la Rambla Nova.

 

Els quioscs de l'ONCE obriran el 15 de juny

Raquel Saavedra, directora de l'ONCE a Tarragona, assegura que «si les condicions ho permeten, els nostres companys, els agents venedors,  tornaran a vendre els productes el 15 de juny». Els coneguts quioscs de l'ONCE no trigaran, si tot va bé, a tornar a estar ocupats.

Loteries de Catalunya ha recuperat els sortejos la setmana passada, a partir del dijous 21 de maig, que es va fer el sorteig del Trio suspès el 16 de març. El dissabte 23 va arribar el torn de la 6/49, també corresponent al sorteig pendent del 16 de març. Les loteries catalanes han fet gala de destinar els beneficis  de les quantitats econòmiques recaptades a la lluita  contra la COVID-19.