Imatge d'arxiu del Moll de la Costa del Port de Tarragona

Una exposició virtual o visitar els fars, les propostes del Port de Tarragona per a aquest cap de setmana

Oberta la convocatòria de la IX edició del Premi d’Investigació Port de Tarragona

Un cap de setmana més el Port de Tarragona ens apropa la seva agenda  per a poder gaudir de la part més artística i cultural del Port. Aquesta vegada ens proposa visitar els fars del Port o endinsar-se en una exposició virtual de Greg Gorman, l’artista de Hollywood, entre altres experiències.

Des de l'Arxiu i Publicacions del Port recomanen les  lectures confinades, com ara els llibres editats per l'entitat portuària que es poden descarregar al web del Port. Totes les activitats es troben en el marc de la commemoració del 150 aniversari de la Junta d’Obres del Port de Tarragona.

Visita pels fars del Port

Si us interessa les històries que s'amaguen rere els fars, a través de l’Arxiu portuari es posa a l’abast mitjançant una nova secció a Twitter sota la denominació Va de fars!’, que permet conèixer la història dels vuit fars de la nostra costa gestionats pel Port de Tarragona. Podreu descobrir la història del far de Salou que es va il·luminar per primer cop l’any 1858 i comprovar la fabulosa vista sobre el cap de Salou o descobrir l’experiència d’un tècnic de senyals marítims que va dedicar molts anys de la seva vida a l’estudi dels fars.

D’altra banda, aquest mateix Arxiu juntament amb Publicacions del Port ofereix l’oportunitat d’accedir al Premi d’Investigació Port de Tarragona, en la seva onzena edició, amb la finalitat de fomentar la investigació i els estudis del Port i el seu entorn, amb una dotació de sis mil euros pel projecte de recerca. Es poden consultar les bases en aquest enllaç del seu web.

Revisitar l'exposició de Greg Gorman, l’artista de Hollywood 

Seguim amb les iniciatives virtuals pel cap de setmana, la proposta és revisitar l'exposició 'Avui fa anys - A distinct vision’ de l’artista Greg Gorman, amb 220 obres. Mestre de l’art del retrat  i la llum, va exposar, per primer cop a l’Estat espanyol al Tinglado 1 del Moll de Costa l’any 2015. Durant quatre dècades, Gorman va retratar celebritats com Johnny Depp, Marlon Brandon, Michael Jackson, Sophia Loren, Al Pacino, etc. Quasi totes les estrelles de Hollywood, cantants, directors i ballarins van passar pel seu estudi.

A través de les xarxes socials del Moll de la Costa es poden visualitzar i escoltar diverses exposicions, contes i música, com ara  'Ahir i Avui del Port de Tarragona', dues imatges de la sèrie de fotografies històriques que mostren l'evolució del Port, el Moll de la Costa i el Serrallo. Alhora, també es poden visualitzar els vídeos de les exposicions que es reobriran aviat: ‘Expressions. Homenatge a la dona’ de Carme Valverde al Tinglado 1 i ‘Telos’ de Carme Porta, al Refugi 1. 

'Fem memòria...' una iniciativa col·laborativa

El Museu del Port fa vint anys i arriba carregat de noves idees, i tot i l’escenari excepcional en què el confinament i la seguretat són prioritaris, repensa la manera d’acostar-se al públic presentant la  iniciativa 'Fem memòria...'  una nova secció la qual es durà a terme amb la col·laboració del públic. Es tracta de contrastar, completar i recuperar informació d'algunes imatges gràcies a les vivències i coneixements de les persones del territori. La informació es facilitarà al Facebook del Museu els dilluns i els divendres per recuperar entre tots la història del Port. 

Música i contes al Teatret 

Com és habitual el Port també ha presentat l'agenda del Teatret del Serrallo, aquest cap de setmana, mitjançant les xarxes socials, es podran conèixer els finalistes del PortAutors 2019, una proposta que acosta les veus del territori des d’un escenari emblemàtic. També es poden seguir les publicacions dels artistes publicades fins avui al canal de Youtube.

No hi ha cap de setmana sense conte al Teatret s’acompanya el  públic familiar  amb una proposta sobre el món dels contes, enriquidora i diferent, que obre el projecte del Banc de contes, destinat a oferir i posar a disposició contes per a tota la família. Es poden seguir enviant contes i es publicaran a l’esmentat Banc. Es poden consultar tots al canal de Youtube.