ÚLTIMA HORA

Espanya supera els 100.000 contagis per coronavirus

INVITACIÓ:

Et convidem al nou grup oficial de Facebook de TarragonaDigital on comentarem l'actualitat de TGN entre tots. APUNTEU-VOS CLICANT AQUÍ!

Dues agressions a revisors de tren en una setmana a Tarragona

Dues agressions a revisors a Cambrils i Tarragona la setmana passada fan pensar en la seguretat als combois
Imatge d'arxiu d'un tren a Salou | Miguel Cabrerizo

 

A cada tren és habitual que hi hagi revisors per tal de comprovar que els passatgers paguen el seu bitllet, imprescindible per viatjar. El que cada cop és més notícia són les agressions que pateixen aquests treballadors per fer el seu treball. Hi ha persones que es neguen a entregar el bitllet i utilitzen la força per tal d'atemorir un treballador de Renfe. 
Una nova agressió va acabar amb un revisor a l'Hospital Lleuger Antoni de Gimbernat de Cambrils el passat dimarts 10 de juliol, com va avançar Tarragona Digital. El motiu, la pallissa que tres viatgers li van donar en requerir-los el bitllet en un comboi que tenia Tortosa com a destí final. 
 
En comptes d'entregar els bitllets, els joves van copejar l'interventor, que va acabar amb contusions a la cara, nas i un ull, i una camisa plena de sang que alertava de la gravetat de la situació. Algunes unitats dels Sistemes d'Emergències Mèdics s'hi van desplaçar a la zona, però l'interventor va ser finalment traslladat a l'hospital de Cambrils.
 
Després de ser atès pels mèdics, va anar a una comissaria dels Mossos d'Esquadra per a denunciar els fets. Aquest treballador ja no ha exercit més la seva feina, perquè va agafar la baixa laboral. D'altra banda, com a conseqüència de l'agressió, el tren es va demorar més de mitja hora en arribar al seu destí. 

 

Agressió a una revisora a Tarragona

No va ser l'única agressió la setmana passada. El dissabte 14 de juliol li va tocar a una revisora del tren Barcelona-Reus, encara que l'acte vandàlic es va produir a Tarragona. En demanar el bitllet a uns joves, aquests van reaccionar amb puntades de peu i cops de puny, mentre que la dona es defenia com podia. Va tenir més sort que l'anterior revisor i no va patir ferides de consideració, amb la qual cosa va rebutjar anar a l'hospital. 
 
No contents amb això, els joves van intentar agafar la ronyonera on guardava els diners la interventora, però no van poder robar-la. En arribar els Mossos a l'estació, els bàndols ja havien fugit i no els van poder enxampar. 

Més de 130 agressions als trens al primer semestre 

En aquests primers sis mesos d'any 2018, fonts de Renfe confirmen més de 130 agressions físiques o verbals als trens, a més d'una inversió de 6,5 milions d'euros en tractar de reparar actes vandàlics als trens de Catalunya. Aquestes xifres, si més no, han de fer reflexionar els responsables que decideixen la seguretat als trens i que tracten de vetllar per la seguretat de les persones que viatgen. 
 
Els revisors consideren que la presència de seguretat als trens ha d'augmentar, per tal d'assegurar la seva integritat física i la dels passatgers que paguen el bitllet. Renfe té contracte amb empreses externes per a contractar personal de seguretat que eviti situacions dramàtiques com les viscudes a Cambrils i Tarragona. 

Alguns trens tenen poca o cap vigilància

Però hi ha alguns trens que, en hores determinades o dies festius, redueixen encara més la presència de seguretat i trens com els que passen per Salou els caps de setmana a la nit poden ser difícils de gestionar sense ajuda. A més, un altre tren conflictiu és l'últim que va a Barcelona, que passa per Tarragona al voltant de les 21.30 hores i no acostumen a anar vigilants, amb la qual cosa la protecció és mínima i la inseguretat, màxima. 
 
És complicat d'entendre que els revisors no puguin fer el seu treball sense problemes. Que no hi hagi suficient seguretat als trens per tal d'evitar aquestes trifulgues sense sentit i que els treballadors i la resta de passatgers passin por en agafar el transport públic, una cosa que està a l'abast de tothom i que a tots afecta. És necessari que aquestes dues agressions facin recapacitar la societat i que la por i inseguretat baixin dels trens del territori. 

Més notícies de la categoria Tarragona