L'Ajuntament de Tarragona anuncia que «cobrirà sis places de subalterns del Museu d'Història»

El consistori nega que el Síndic de Greuges demanés la readmissió dels 25 acomiadats | Els treballadors creuen que el Síndic només fa referència «als qui van denunciar»
Protesta dels treballadors acomiadats del Museu d'Història durant un plenari municipal. | Gerard Recasens

 

Novetats al voltant de la situació que viuen els 25 treballadors del Museu d'Història de Tarragona acomiadats el passat 30 de setembre. Aquest dilluns 25 de febrer, l'Ajuntament de Tarragona ha fet públic, mitjançant una «nota informativa», que, segons el seu parer, «no és cert que el Síndic de Greuges de Catalunya demani al consistori que readmeti a 25 persones».

 

 

Així mateix, des de la conselleria de Gestió de Personal, en mans de la regidora Ivana Martínez, s'ha avançat que «estem tramitant els sis nomenaments de personal interí, per cobrir les vacants dotades en el pressupost 2019». L'equip de govern ha afegit que «una vegada les sis persones s'incorporin a la feina, informarem al Síndic que s'ha complert la seva recomanació». Aquesta incorporació es faria «mitjançant la borsa de treball».

 

Sobre els motius pels quals el Síndic de Greuges es posiciona només sobre sis treballadors, des del col·lectiu afectat per la no renovació de la seva relació laboral amb el consistori s'ha declarat que «segurament és perquè són els sis que van denunciar davant el Síndic, no tots ho vam fer». Els treballadors també s'han queixat que «des del Nadal encara tenim pendent que ens donin hora per parlar amb la consellera Ivana Martínez».

 

Cal recordar que, segons el consistori, «el Síndic ha recomanat, el 22 de febrer de 2019, a l'ajuntament que adopti les mesures oportunes per restablir sis de les persones interines cessades». Els treballadors han apuntat que «l'Ajuntament ja ha anat recol·locant a la meitat dels acomiadats aproximadament».

 

Acomiadats tot i la recomanació del director del Museu d'Història

La notícia es coneixia el passat 4 d'Octubre. 25 treballadors interins del Museu d'Història de Tarragona, en categoria de subaltern o subalternes, eren acomiadats, tot i l'informe emès pel director de la institució en el qual demanava «que no es prescindís de cap treballador de cara a la temporada de tardor». 

 

L'Ajuntament de Tarragona va ometre la recomanació del màxim responsable del Museu d'Història i va procedir amb els acomiadaments, acomiadaments que han generat una forta controvèrsia política. 

 

També et pot interessar: