L'Ajuntament de Tarragona es gastarà 3,7 MEUR en la neteja dels centres escolars municipals

El contracte preveu les tasques de neteja ordinària i extraordinària d'espais com les escoles públiques d'Infantil i Primària, les llars d'infants i la seu de l'IMET
Imatge de la Llar d'Infants Cèsar August, un dels darrers centres que s'ha sumat al llistat de llars gestionades per l'Ajuntament. | XTEC

L'Ajuntament de Tarragona es gastarà 3,7 milions d'euros per netejar, durant els pròxims dos anys, els centres escolars de la ciutat. El contracte preveu també la pròrroga d'un any, i se centrarà en les tasques de neteja de les escoles públiques d'infantil i primària, les llars d'infants, la seu de l'IMET i altres edificis docents. El document de clàusules tècniques detalla les dependències en les quals s'ha de treballar, la freqüència i horaris, així com les hores extraordinàries. 

Tarragona pagarà 3,7 MEUR per la neteja d'escoles i llars d'infants municipals

L'Ajuntament de Tarragona ha licitat el servei de neteja de les escoles, llars d'infants i dependències docents de la ciutat. Es tracta d'un contracte amb dos anys de durada —i una possible pròrroga d'un més— i que costarà 3.712.000 euros. El termini de presentació d'ofertes per les empreses interessades finalitzarà el 9 de desembre. 

En el plec de clàusules tècniques, el consistori detalla quin tipus d'actuacions cal fer, en quins espais i amb quina freqüència. Despatxos aules, biblioteques, escales, passadissos, terrasses, pistes esportives o ascensors són alguns dels punts que el consistori marca com a prioritaris. De fet, també recalca quina neteja cal fer en tots aquests espais. Per exemple, a les escoles, cal fregar el paviment i treure la pols del mobiliari diàriament, buidar les papereres dels patis dos dies a la setmana, netejar la sala de professors un cop a la setmana o netejar els elements metàl·lics cada quinze dies. 

D'altra banda, també s'estableixen les tasques que cal fer durant els períodes no lectius. Així doncs, durant el mes de juliol i part del juny, caldrà netejar a fons els centres. Repàs de vidres i finestres, neteja de les joguines de les llars d'infants, o la neteja completa dels serveis sanitaris, vestuaris i dutxes, entre altres. 

"❗La iniciativa de Junts per Tarragona per homenatjar al club degà del futbol tarragoní" "🚔POLÈMICA: La Guàrdia Urbana de TGN, obligada a fer hores extra"