L’Ajuntament de Tarragona amplia el contracte de parcs i jardins perquè inclogui el manteniment de l’Anella

El portaveu del govern municipal, Xavi Puig, ha anunciat aquest dijous que les zones verdes de l'espai no tenen prevista cap partida per manteniment des de l'1 d'agost, quan va vèncer la garantia de la jardineria de l'espai | El conseller republicà ha carregat contra els socialistes
L'Anella Mediterrània és el ran llegat del Jocs Mediterranis Tarragona 2018. | Àngel Ullate

 

El portaveu del govern de l’Ajuntament de Tarragona, Xavi Puig, ha anunciat aquest dijous que s’ha acordat una ampliació del contracte de parcs i jardins perquè aquest inclogui el manteniment de les zones verdes de l’Anella Mediterrània. Puig ha lamentat «una nova herència desgraciada de l’anterior equip de govern» i ha explicat que «els parcs i jardins de l’Anella no tenen prevista cap partida per al seu manteniment des de l’1 d’agost».

 

En aquest sentit, el portaveu del govern Ricomà ha explicat que «deixar la vegetació sense atenció, i més en aquests mesos d’estiu, suposaria malmetre la majoria d’espècies vegetals amb el consegüent sobrecost per recuperar-les i donant una imatge que la ciutat no mereix». «No ho permetrem», ha reblat.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Per tot això, l’Ajuntament de Tarragona ha acordat amb l’empresa que fa el manteniment dels parcs de la ciutat una ampliació del contracte, que es formalitzarà pròximament, per tal que també es facin càrrec dels espais verds del recinte. Els acords del contracte, ha recordat Xavi Puig, ja contemplen la possibilitat de modificar el contracte i ampliar les zones d’actuació.

 

El 31 de juliol passat va vèncer la garantia de la jardineria de l'espai ubicat a Campclar, passant d'aquesta manera a l'Ajuntament de Tarragona la responsabilitat del manteniment de les zones verdes de l'Anella.

 

Dards contra el PSC

El portaveu del govern no ha perdut l’oportunitat de carregar contra l’exalcalde Josep Fèlix Ballesteros i els socialistes, que dimecres treien pit de la seva gestió de l’Anella, que aquest estiu ha acollit set campionats, més de 13.000 persones, generant un impacte econòmic d'1,8 milions d'euros, segons el PSC.

 

Xavi Puig ha assenyalat que «si la gran herència de Ballesteros era el llegat de l’Anella Mediterrània, ens sorprèn la total manca de previsió i de responsabilitat en la seva gestió». El republicà ha afegit que «trobem cínic que ara ens exigeixin apostar-hi fort, quan ens la deixen sense tenir organitzat el més mínim, com és garantir el bon estat dels seus parcs i jardins».

 

Puig ha assegurat que «som conscients que cal treure el màxim profit de l’Anella Mediterrània i estem treballant per abordar-ne la gestió de manera integral».

 

El llac artificial és un dels grans atractius de l'Anella Mediterrània. | ACN