L'Ajuntament de Tarragona aprova l'augment de més de l'11% de la taxa de la brossa

El govern municipal, Esquerra i En Comú Podem, ha comptat amb el suport de PSC i Ciutadans | PP i CUP hi han votat en contra
Imatge del plenari celebrat aquest dilluns a l'Ajuntament de Tarragona. | Cedida

El ple de l'Ajuntament de Tarragona ha aprovat aquest dilluns l'augment de la taxa de la brossa, que s'incrementarà un 11,6%. El govern municipal, format per Esquerra i En Comú Podem, ha comptat amb el suport dels dos partits majoritaris de l’oposició, el PSC i Ciutadans, per tal d’aprovar aquesta modificació de les ordenances. El Partit Popular i la CUP hi han votat en contra, mentre que Junts x Tarragona s'ha abstingut.

El tinent d’alcalde Jordi Fortuny ha justificat l’augment per l’aportació que l’Ajuntament de Tarragona haurà de fer en els pròxims anys a la remodelació de les instal·lacions de la incineradora de residus. Així, Fortuny ha explicat que l’increment no anirà a les arques municipals.

Actuacions a l'Amfiteatre per valor de 100.000 euros

També s'ha aprovat un modificatiu de crèdit per destinar 100.000 euros a actuacions urgents a l’Amfiteatre, que des de dissabte s'ha reobert parcialment a les visites. Així mateix, també hi haurà 33.000 euros destinats a la conselleria de Patrimoni. La votació ha tingut el suport de totes les formacions del plenari, excepte Ciutadans i el PP, que s’han abstingut.

S'invertiran 100.000 euros en reparacions urgents a l'Amfiteatre. | Antonio Ramos

El conseller de Patrimoni, Hermán Pinedo, ha explicat que «fem un pas més amb reparacions d’urgència, que volem tenir enllestides abans de Tàrraco Viva, tot i que caldrà més inversió per recuperar tot l’Amfiteatre».

Altres acords del ple

Durant la reunió del conseller plenari d'aquest dilluns, també s’ha modificat l’ordenança de l’IBI per als pisos buits, tal com va anunciar el conseller de Serveis Econòmics, Jordi Fortuny, fa uns dies. D’aquesta manera, l’any 2020, l’Ajuntament de Tarragona congela el rebut, però gravarà amb un recàrrec del 50% aquells pisos buits de grans tenidors.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Abans de la sessió plenària, s’han celebrat les juntes generals de les empreses municipals. Els problemes de tresoreria d’ESPIMSA, amb una necessitat de 835.000 euros extraordinaris per acabar l’any, han estat un dels punts rellevants i el conseller Fortuny ha afirmat que «no hi haurà problemes per pagar, la liquiditat està garantida».

La CUP i Junts x Tarragona abandonen el ple

Acabada la primera part del plenari, la CUP i Junts x Tarragona han abandonat el saló de plens i no han participat en el debat de les mocions, en protesta per la situació que es viu a Tarragona, i per extensió a Catalunya, en els darrers dies. Laia Estrada ha explicat que havien demanat al govern municipal l'ajornament del plenari, petició que no va ser atesa.

Les conselleres de Junts x Tarragona i la CUP han abandonat el ple en arribar a les mocions. | Junts x Tarragona

Ambdós grups han retirat les seves mocions i han abandonat la sessió per tal de «no normalitzar atropellaments i empresonaments», ha dit la cupaire Laia Estrada. Esquerra també ha retirat les seves mocions presentades, tot i que no han marxat del saló de plens. La sessió ha continuat amb la presència al saló de plens dels consellers de PSC, Esquerra, Ciutadans, En Comú Podem i Partit Popular.

Minut de silenci a les portes de l'ajuntament de Tarragona per expressar el rebuig per la nova víctima de violència masclista Vic | Cedida

Minut de silenci per rebutjar novament la violència de gènere

Aquest migdia, a les dotze, bona part dels consellers de l'ajuntament de Tarragona han presidit la concentració i posterior minut de silenci per expressar el rebuig per la nova víctima de violència masclista de Vic, aquest cap de setmana. I és que aquest diumenge, els Mossos d'Esquadra van detenir un home de 29 anys que pressumptament havia matat a la seva exparella.

"❗El conegut polític espanyol de VOX que visitarà TGN aquest dimarts" "❗La guanyadora de la sisena edició de la Women Race Tarragona"