L'Ajuntament de Tarragona adquireix cinc habitatges a Bonavista

L'Ajuntament de Tarragona adquireix cinc habitatges a Bonavista, que es destinaran a lloguer social

Són pisos de dues habitacions i més de 50 metres quadrats, buits des de la seva construcció

El Servei Municipal de l’Habitatge de Tarragona ha signat la compra de cinc habitatges del carrer Vuit del barri de Bonavista amb la Societat de Gestió d’Actius procedents de la reestructuració bancària (SAREB). Aquesta compra, precisament, es fa a través de l’exercici del dret preferent de tempteig i retracte, han apuntat des de l’Ajuntament, amb la qual cosa els immobles que provenen d’execució bancària que es vulguin vendre «s’han d’oferir en primera instància a l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, per si mostra interès en adquirir-los». La mateixa agència també pot oferir aquest dret a les administracions locals i societats acreditades per a tal fet, com és el cas del SMHAUSA.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

«És una gran notícia poder adquirir cinc pisos que estaven buits per posar-los a disposició de serveis socials. Seguim treballant per adquirir més i així cobrir les necessitats de les famílies que ho necessitin al mateix temps que donem vida a pisos que porten anys buits», remarca el president d’SMHAUSA, Hermán Pinedo. En aquest cas, d’un total de vuit habitatges de l’edifici, set s’han ofert de moment per a l’exercici de tempteig i l’Agència ha mostrat interès en dos d’ells i ha cedit els drets dels cinc que avui adquireix l’Ajuntament de Tarragona.

Aquests cinc pisos, tots ells de dues habitacions i més de 50 metres quadrats útils, es trobaven buits des de la seva construcció. Tenen un cost per a SMHAUSA de 249.000 euros, més impostos. A partir d’aquest moment, es contactarà amb l’Institut Municipal de Serveis Socials per determinar els usuaris més adequats per als immobles.