L'Ajuntament de Tarragona connectarà el carrer Armanyà amb la Baixada del Toro

El plenari extraordinari d'aquest divendres votarà la segona aprovació inicial del POUM | Aquesta una reivindicació històrica que ja s'incloïa en el Pla Eixample de 1922
Imatge del carrer Armanyà, que es prolongarà fins a la Baixada del Toro. | Google Maps

 

L’Ajuntament de Tarragona obrirà al mar el carrer Armanyà, connectant-lo amb la Baixada del Toro. Així, en el plenari extraordinari d’aquest divendres es realitzarà la segona aprovació inicial de la modificació puntual del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM).

 

El passat mes d'octubre ja es va realitzar una primera aprovació inicial de la modificació puntual del POUM, però les al·legacions presentades en el seu dia han provocat modificacions en el projecte presentat i per aquest motiu es realitzarà una segona aprovació inicial en el plenari d'aquest divendres.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Actualment, el carrer Armanyà és un carrer sense sortida i està projectat que es prolongui fins a la Baixada del Toro. Per fer-ho possible, l’Ajuntament de Tarragona preveu fer una permuta de terrenys amb els propietaris de les quatre parcel·les afectades.

 

L'impuls a la connexió entre el carrer Armanyà i la Baixada del Toro millorarà l'accessibilitat de la Passarel·la del Miracle, construïda pel Port de Tarragona i inaugurada fa poc més d'un any. Abans, però, d'aquest projecte, l'Ajuntament executarà la millora de l'accessibilitat i ampliació de les voreres del carrer Pons d'Icart.

 

Passarel·la que connecta la Baixada del Toro amb la platja del Miracle. | Tarragona Digital

 

Aquesta és una històrica reivindicació de la ciutat, que l’arquitecte Jaume Pujol de Barberà ja va incloure en el seu Pla Eixample de l’any 1922. Així mateix, també s’incloïa en el Pla General de 1984.

 

Tot i aquesta segona aprovació inicial que arribarà aquest divendres, encara no hi ha calendari d’execució del projecte.