Pla general de la carpa situada davant l'Ajuntament de Tarragona per fer el cribratge per al personal municipal

L'Ajuntament de Tarragona fa un cribratge al personal municipal que participarà en el dispositiu electoral

Es preveu que durant aquests divendres es facin 240 tests d'antígens davant el consistori

L'Ajuntament de Tarragona realitza aquest divendres un cribratge al personal municipal que formarà part del dispositiu electoral del 14-F. Treballadors del consistori, de la brigada municipal, de Protecció Civil, i interventors i apoderats dels partits tenen l'oportunitat de fer-se un test d'antígens per garantir que no són positius de Covid-19. Es preveu que es facin 240 proves, que se sumaran a les 800 automostres que l'Ajuntament posarà a disposició de les persones que hagin de ser a les meses electorals aquest diumenge. L'alcalde de la ciutat, Pau Ricomà, ha destacat que el dispositiu que han elaborat, amb 14 nous punts de votació, garanteix la seguretat de tots els ciutadans que vagin a votar.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Per aquestes eleccions, l'Ajuntament de Tarragona ha mobilitzat 154 treballadors públics com a representants de l'administració. D'aquests, 67 són els que normalment participen en una cita electoral. A més s'hi han sumat 42 responsables de seguretat sanitària, un per cada col·legi, i 28 assistents de seguretat sanitària que reforçaran aquells centres de votació més grans. En les tasques d'organització també hi participen 37 membres de la Brigada Municipal i 16 de Protecció Civil.

L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha volgut destacar que des de l'Ajuntament està tot a punt per garantir «que els electors podran exercir el seu dret a vot en un entorn sa» i que d’aquesta manera s’assegura que «tothom podrà expressar la seva voluntat política en aquests comicis».

Proves a la plaça de la Font

Fins a les 16 hores d'aquest dijous, a la plaça de la Font, hi ha instal·lada una carpa on s'estan fent les proves. Els tests  han estat contractats pel consistori a un laboratori privat. A més, aquelles persones que no puguin fer-se el test aquest divendres disposaran de kits d'autotest per fer-se'l el mateix dia 14 a les 8 del matí.

Aquests kits també estaran disponibles per a tots aquells membres de les meses que no hagin efectuat un cribratge amb test d'antígens previ. D'aquesta manera es vol assegurar que el 100% del personal que participi en el procés electoral no sigui positiu per coronavirus. La iniciativa  té com a objectiu donar seguretat a tots els participants en el procés i a tots els electors. El cost d'aquestes proves és de 20.114,95 euros.