Imatge d'arxiu del Parc de la Reconciliació de Tarragona

L'Ajuntament de Tarragona descarta la remodelació del Parc de la Reconciliació

El projecte de l'anterior equip de govern preveia una inversió de 165.000 euros per tancar l'espai, construir un petit amfiteatre i arranjar els jardins i el parc infantil

 

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

L'Ajuntament de Tarragona descarta, de moment, la remodelació del Parc de la Reconciliació, espai ubicat a tocar de la plaça de la Unesco i el Circ Romà. Aquesta actuació, presentada fa gairebé un any per l'aleshores conseller d'Espais Públics, José Luis Martín, no ha arribat ni a tenir projecte. El passat mes de març es va iniciar el procés d'adjudicació de les obres amb la licitació de la redacció del projecte, que finalment el consistori ha decidit no adjudicar per la caducitat de l'expedient.

 

 

Segons el projecte presentat a finals del passat mes de febrer, la remodelació del Parc de la Reconciliació, pressupostada en 165.000 euros, estava prevista en dues fases. Primer havia de construir-se una tanca perimetral i, després, s'havia de reformar el conjunt dels jardins amb millores en accessibilitat i en el parc infantil, més vegetació i la construcció d'un petit amfiteatre. Finalment, aquest projecte no tirarà endavant. TarragonaDigital ha preguntat a l'Ajuntament de Tarragona sobre la desestimació de les actuacions, però no hi ha hagut resposta.

 

La remodelació del Parc de la Reconciliació és un altre projecte de l'anterior equip de govern de l'Ajuntament de Tarragona que l'actual executiu de la plaça de la Font descarta, després que el passat mes de novembre es confirmés que no es construiria el parc infantil projectat al lateral del Banc d'Espanya.

 

Uns jardins construïts l’any 1943

El Parc de la Reconciliació té una superfície de 3.500 m2. Aquest parc es pot considerar l’únic representant de la jardineria pública de mitjan segle XX a la ciutat, ja que gairebé no ha patit transformacions. El parc va construir-se l’any 1943, amb el nom de Glorieta de los Caídos, un nom que es va conservar fins a l’any 1979, quan el primer Ajuntament democràtic de Tarragona va canviar-lo per Parc de la Reconciliació.

 

L’any 2000 es va reformar, enderrocant el monòlit franquista existent, que va ser substituït pel monument a Tales de Milet, obra de Lluís Saumell. La darrera remodelació, de l’any 2009, va suposar una modernització de les instal·lacions i una optimització en el consum d’aigua.