Marbel Negueruela, en una foto d'arxiu, acompanyada del gerent del Patronat Municipal d'Esports, Ramon Cuadrat.

L'Ajuntament de Tarragona elimina el Memorial Marbel Negueruela de la Mitja Marató

La pàgina web ha esborrat tota referència a la desapareguda consellera d'Esports | El Partit Popular carrega contra el govern municipal i exigeix una rectificació de la decisió

L'Ajuntament de Tarragona, a través de la consellera d’Esports i presidenta del Patronat Municipal d’Esports (PMET), Mary López, ha decidit eliminar el Memorial Marbel Negueruela de la Mitja Marató + 10 K Ciutat de Tarragona. Després de dues edicions, la del 2017 i la del 2018, en què la cursa ha portat el nom de l’antiga consellera d’Esports de la ciutat, l’edició del 2019 no recordarà la figura de Marbel Negueruela.

 

El passat 1 de setembre, una de les curses de referència del calendari tarragoní va obrir les inscripcions a través de la pàgina web, que encara mantenia alguna referència a qui fora consellera d’Esports, Marbel Negueruela, traspassada el 9 de febrer de 2017. Aquest dimecres la web de la prova atlètica tarragonina havia eliminat qualsevol referència a la desapareguda regidora.

 

Mitja Marató
Imatge de la web de la Mitja Marató Ciutat de Tarragona, sense cap referència a Marbel Negueruela. | Tarragona Digital

 

Marbel Negueruela va jurar el seu càrrec com a consellera del Partit Popular de l'Ajuntament de Tarragona el 25 de gener de 2016, substituint Jordi Roca. El 2 de febrer del mateix any va prendre possessió com a consellera d'Esports i presidenta del Patronat Municipal d'Esports, càrrec que va ostentar fins a la seva mort, el 9 de febrer de 2017.

 

La reacció del Partit Popular

El grup municipal del Partit Popular de l'Ajuntament de Tarragona, formació a què pertanyia la desapareguda Marbel Negueruela, ha carregat contra el govern municipal per aquesta decisió. El portaveu popular, José Luis Martín, ha afirmat que «és absolutament vergonyós que la primera acció de l’alcalde Ricomà en matèria d’esports hagi estat eliminar l’homenatge i el reconeixement a la tasca de la nostra estimada companya Marbel Negueruela».

 

Martín ha recordat que la figura de Marbel Negueruela va ser «reconeguda tant pel teixit esportiu de la ciutat de Tarragona com pels treballadors del Patronat Municipal d’Esports i per altres organismes esportius catalans i de la resta d’Espanya. Esperem una rectificació immediata d’aquesta decisió».

Mitja Marató
Imatge del lliurament de premis de la Mitja Marató Ciutat de Tarragona 2018. | Tarragona Digital

 

Per la seva banda, la portaveu adjunta del PP i expresidenta del Patronat Municipal d'Esports, Elisa Vedrina, ha assenyalat que «amb l'eliminació del Memorial Marbel Negueruela del nom de la nostra Mitja Marató es suprimeix també un reconeixement que va néixer amb vocació de perennitat a proposta de la Presidència del PMET amb el suport de la resta de grups municipals. És lamentable que l’actual equip de govern elimini una manifestació de visibilitat d’una dona a l’àmbit esportiu i polític».

 

El govern diu que el nom oficial és Mitja Marató + 10 K Ciutat de Tarragona

La consellera d'Esports i presidenta del PMET, Mary López, ha donat el punt de vista del govern municipal sobre el tema mitjançant un comunicat.  En aquest sentit, López ha explicat que «la posició de l'equip de govern és la de no fer politica d'aquesta acció. Aquesta prova tradicionalment s'ha anomenat Mitja Marató Ciutat de Tarragona, amb l’excepció de l’any 2008, quan es va anomenar Homenatge Cinto Lopez».

 

Mary López
La consellera d'Esports, Mary López, primera per l'esquerra, en una imatge amb l'alcalde Ricomà i altres companys de govern. | ERC Tarragona

 

López ha recordat que des de l'any 2012 la denominació oficial és Mitja Marató + 10 K Ciutat de Tarragona. La consellera d'Esports ha dit que «l’any 2017, en l’informe de la presidència del Patronat Municipal d’Esports es va comunicar que aquell any la prova també s'anomenaria Homenatge Marbel Negueruela». Alhora, ha assegurat que «darrerament s'han rebut altres propostes perquè aquesta prova porti el nom d'altres persones del món de l'esport local».

 

El comunicat finalitza destacant que «el Patronat Municipal d’Esports i l’Ajuntament de Tarragona valoren positivament la tasca realitzada per Marbel Negueruela durant els tretze mesos que va estar al capdavant de la conselleria d’Esports».


Comentaris