L'Ajuntament de Tarragona escolta els veïns i el Banc d'Espanya també tindrà un ús social i cívic

Així ho ha anunciat aquest dimecres la consellera responsable del projecte, Laura Castel, que s'ha reunit amb representants de l'AVV Tarragona Centre
L'antic edifici del Banc d'Espanya de Tarragona es convertirà en el Rambla Science. | Ángel Ullate

 

L’edifici de l’antic Banc d’Espanya, que acollirà el Rambla Science, «també tindrà un ús social i cívic», tal com demanaven els veïns del centre de la ciutat. Així ho ha confirmat aquest dimecres la consellera del Banc d’Espanya, Laura Castel. La responsable política s'ha reunit aquest migdia amb la resta de grups municipals del consistori i amb representants de l'AVV Tarragona Centre, per tal d'exposar-los les línies mestres del projecte. 

 

Laura Castel ha explicat que «l'espai permet compatibilitzar la conversió del Rambla Science amb un ús social i cívic, tal com sempre hem reivindicat, recollint la petició veïnal». La consellera ha assegurat que «estem treballant per encaixar els dos objectius: donar-li un ús a la ciutadania al mateix temps que transformar-lo en un espai de referència de la co-creació i divulgació de la ciència i de la transferència del coneixement a través de la creativitat i del descobriment».

 

Tot i que no ha concretat de quina manera s'articularà aquest ús social i cívic del Banc d'Espanya, Castel ha recordat que la memòria presentada en el seu dia per l'anterior equip de govern ja preveia espais d'ús social.

 

«Apostem per un projecte que permetrà dinamitzar el centre de Tarragona, un equipament cultural que acostarà la ciència, la recerca i la tecnologia a tothom, de manera interactiva, accessible i compatible, que alhora tindrà un ús social i cívic», ha dit la tinent d'alcalde responsable del projecte del Banc d'Espanya. Castel ha afegit que «el Rambla Science impulsarà un oci educatiu i cultural integrat al turisme de qualitat, en un espai que convidarà a entrar i, el més important, a participar».

 

La consellera del Banc d'Espanya, Laura Castel, en l'atenció a mitjans d'aquest dimecres. | Mauri

 

En el plenari del passat divendres, l'Ajuntament de Tarragona va aprovar una dotació de 2,4 milions d'euros per tal de tirar el projecte Rambla Science. El projecte de rehabilitació del Banc d'Espanya suposa una inversió global de 3,95 milions d'euros, una meitat dels quals són finançats pels Fons FEDER, mentre que l'altra meitat va a càrrec dels comptes municipals.

 

Pel que fa a dates, la consellera Castel ha explicat que la data límit per demanar pròrroga per a l'execució del projecte és el novembre de 2021, data en què el projecte ha d'estar enllestit al 70%. Amb aquests terminis, la responsable del projecte Rambla Science ha afirmat que l'equipament estarà operatiu abans d'acabar el mandat.

 

Reunions durant el mes de juliol

El treball en aquest projecte és constant des del primer dia del nou govern municipal. Així, durant el mes de juliol, la consellera responsable del projecte, Laura Castel, es va reunir amb tècnics de l’Oficina de Projectes, amb els serveis de Contractació municipal, així com representants dels centres de recerca de la Universitat Rovira i Virgili (l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica, l'Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social, l'Institut Català d'Investigació Química i l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili) amb l’objectiu de posar fil a l’agulla.

 

L'Ajuntament espera la resolució del fons FEDER per aconseguir 2 MEUR pel Banc d'Espanya. | Ángel Ullate

 

Cal recordar que l'Ajuntament de Tarragona, propietari de l'edifici, és el responsable del projecte, que compta amb l'assessorament i col·laboració de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i dels quatre instituts d'excel·lència del territori: l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC), l'Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES), l'Institut Català d'Investigació Química (ICIQ) i l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV).