L'Ajuntament de Tarragona impulsa un protocol de banderes no oficials a la façana del consistori

El batlle Pau Ricomà ha signat un Decret que concreta la utilització de la façana de l'Ajuntament de Tarragona pel que fa a la col·locació de banderes i ensenyes que no són considerades oficials
Imatge d'arxiu del moment en el qual es va penjar la pancarta reclamant la «llibertat presos polítics» el passat mes de juliol a l'Ajuntament de Tarragona. | TarragonaDigital

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha signat un Decret que concreta la utilització de la façana de l’Ajuntament de Tarragona pel que fa a la col·locació de banderes, cartells, rètols i d’altres ensenyes que no són considerades com oficials.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

  

Les banderes oficials estan regulades per llei, però no hi ha cap regulació pel que fa a altres banderes i ensenyes de caràcter no oficial. Per aquest motiu, ha assenyalat la consellera de Serveis Socials, Feminismes i LGTBQ, Carla Aguilar, «calia establir els criteris per a la col·locació d’aquests elements al Palau Municipal i a partir d’ara ja estan concretats i seran estables, doncs hem establert un protocol i no dependrà de la discrecionalitat».

El Decret fixa quines banderes no oficials es col·locaran al balcó principal de l’Ajuntament amb motiu de dies internacionals i les vinculants per mostrar condol o rebuig.

Banderes no oficials

Pel que fa a les commemoracions de dies internacionals, el consistori preveu col·locar al balcó principal les següents banderes no oficials, que fins ara han estat en llocs visibles dins de l’ajuntament sense una regulació especifica: Equal Pay Day, 22 de febrer; Dia Internacional del Poble Gitano, 8 d’abril; Dia Internacional Contra l’Homofòbia, 17 de maig; i Dia de l’orgull LGTBI, 28 de juny

Amb l’entrada en vigor d’aquestes instruccions, l'Ajuntament de Tarragona preveu commemorar els següents dies internacionals que estan contemplats al calendari de les Nacions Unides amb la col·locació de la bandera que correspongui: Dia Internacional de l’eliminació de la violència contra la dona, 25 de novembre; Dia Mundial de la lluita contra el SIDA, 1 de desembre; Dia Internacional de les persones amb discapacitat, 3 de desembre.

"❗ Jordi Salvador (ERC) defineix l'actuació de la policia com 'accions de psicòpates uniformats'" "🚨 AQUEST MATÍ: Atropellen una nena de 7 anys a Tarragona"