ÚLTIMA HORA

La demarcació de Tarragona ja suma 87 morts per coronavirus i 1.098 casos positius

ALERTA

S'eleven a 15 els morts per coronavirus de la residència Ballús de Valls

L'Ajuntament de Tarragona actualitza l'aplicació ciutadana d'incidències Epp! amb millores i novetats

Com a novetat, en aquesta renovada versió, es podrà demanar la recollida de residus voluminosos
A la nova App ciutadana Epp! de Tarragona es podrà demanar la recollida de residus voluminosos | Technodach

 

L'Epp! és l'aplicació d'avisos i incidències de la via pública de l'Ajuntament de Tarragona, que es va crear l'any 2015 i que, des d'avui, s'ha actualitzat incorporant diferents millores i canvis. Entre els més destacats, l'aspecte millorat del disseny i navegació de la plataforma, juntament amb la possibilitat fer una descripció més àmplia de la incidència i un seguiment d'aquesta. Fins ara hi havia una limitació de caràcters, que en cas de superar-se, quedava tallat el text. La nova versió també inclou una opció per a poder realitzar un avís adjuntant dues fotografies, en lloc d'una com passava fins ara. Així mateix, també incorpora un camp manual per la geolocalització. Aquestes modificacions permeten al ciutadà donar més detalls i millorar la seva experiència de participació. Una eina que permet la cooperació dels veïns a l'hora de cuidar la via pública, estalviant temps i tràmits.

 

També s'han inclòs renovacions a la resposta a l’avís del ciutadà, amb la possibilitat d’enviar missatge personalitzat més concret i directe al ciutadà. És a dir, s’abandona la resposta automatitzada que, sovint, creava confusions. La nova versió també permet incloure una imatge de la resolució de la incidència, la qual cosa facilita veure l’abans i el després de la incidència.

 

Una de les millores més importants que s’incorporen és que el ciutadà rebrà l’estat en què es troba la incidència cada vegada que es modifica i quins són els departaments que es troben implicats per resoldre-la. Finalment, la nova Epp! Inclourà la possibilitat de recollir residus voluminosos, la qual cosa fins ara era inexistent. L’única manera de comunicar-ho era per telèfon trucant al telèfon verd 977296222 o per mail al mediambient@tarragona.cat

 

Millorar l'experiència de navegació per captar més usuaris

El conseller de Neteja, Jordi Fortuny apunta que “durant la campanya de recollida selectiva del passat mes de novembre, les enquestes realitzades pels informadors a peu de contenidor i al punt informatiu van revelar que, en termes generals, la ciutadania té poc coneixement de l’Epp! com a eina per a la gestió i resolució d’incidències. És per aquest motiu que hem considerat convenient l’actualització de l’aplicació, la introducció de millores i la programació d’accions específiques per donar-la a conèixer”. I afegeix: «Totes aquestes millores proporcionen una eina més ràpida i senzilla de comunicació amb l’Ajuntament pel que fa als avisos i incidències a la via pública. En definitiva, calia incorporar millores per fer l’Epp! encara més eficient».

 

Aquestes millores s'han aplicat a l’Epp amb l'objectiu de consolidar aquesta aplicació com la principal plataforma d’avís d’incidències a la via pública a Tarragona. “L’objectiu és fomentar la descàrrega i ús de l’Epp! per part de la ciutadania, perquè per nosaltres és prioritari la participació ciutadana pel manteniment d’una ciutat neta, segura i tranquil·la”, afegeix el conseller Fortuny.

 

Amb la voluntat que aquesta aplicació no només sigui un tema de joventut i noves tecnologies, el departament de Neteja té programades xerrades en el marc dels Tallers d’Smartphone per a la Gent Gran Activa i treballa per donar a conèixer l’Epp entre associacions de veïns, usuaris dels Centres Cívics i altres entitats.

 

Una eina ciutadana per gestonar les incidències de la via pública

L’Epp va posar-se en funcionament l’any 2015 com a eina ciutadana per gestionar les incidències a la via pública. Es tracta d’una app que permet a tothom qui la tingui descarregada avisar de qualsevol incidència relacionada amb temes com la neteja, desperfectes a la via pública, problemes de seguretat, etc. El total d’incidències des de la posada en marxa de l’Epp! fins a aquest moment és de 41.209. Només l’any passat es van registrar 10.703. Si encara no la tens, descarrega't l'aplicació a l'App Store i a Google Play Store i ajuda a cuidar la ciutat de Tarragona.  

Més notícies de la categoria Tarragona