L'Ajuntament de Tarragona realitzarà obres de millora a les escoles Pau Delclòs i Sant Salvador

El consistori tarragoní invertirà prop de 100.000 euros en aquestes actuacions, que arranjaran algunes deficiències que presenten els equipaments educatius

L'Ajuntament de Tarragona realitzarà durant els pròxims mesos actuacions de millora en les escoles Pau Delclòs i Sant Salvador. En aquestes dues intervencions, el consistori tarragoní invertirà prop de 100.000 euros, per tal d'acabar amb algunes deficiències que presenten els dos equipaments.

A l'escola del carrer Méndez Núñez, s'arranjaran els lavabos de la tercera i de la quarta planta, actualment en desús. Per altra banda, al centre educatiu del barri del nord de la ciutat s'impermeabilitzarà la coberta per acabar amb les goteres, es repararan els ràfecs de la façana i es fixarà una porteria i una cistella de bàsquet.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

El consistori tarragoní ha iniciat aquesta setmana el procediment de licitació d'ambdues actuacions, finalitzant el termini de presentació d'ofertes el pròxim 21 de gener. El pressupost dels treballs de l'Escola Pau Delclòs és de 47.832,18 euros, IVA inclòs, mentre que el de l'Escola Sant Salvador està xifrat en 48.234,37 euros, també incloent els impostos.

En el mateix àmbit de l'àrea d'Ensenyament, l'Ajuntament de Tarragona ha adjudicat recentment les obres d'arranjament de la Llar d'Infants de Sant Pere i Sant Pau, que començaran en les pròximes setmanes.

Els lavabos de Pau Delclòs

Segons consta en l'informe de necessitat, signat per la cap de secció d'Ensenyament de l'Ajuntament de Tarragona, «els lavabos de les plantes 3a i 4a de l’Escola Pau Delclòs es troben en desús donat l’estat general en què es troben i cal dur a terme les actuacions necessàries per a poder habilitar l’ús d’aquestes zones». Les obres que es realitzaran en els pròxims mesos inclouen l'enderroc de tots els elements en desús, així com la connexió del nou sanejament amb l'existent a la segona i primera plata de l'edifici, que ocupa l'Escola de Música. 

Una vegada es realitzin aquestes actuacions, es procedirà a la instal·lació dels nous elements previstos, que inclouen sanitaris, fals sostre, nova instal·lació elèctrica, així com la reparació de les portes existents. El termini d'execució d'aquests treballs no serà superior a les cinc setmanes.

Les millores de Sant Salvador, en dos lots

L'arranjament de l'Escola Sant Salvador es farà en dos lots. El primer inclou la impermeabilització de la coberta de l'edifici, mentre que el segon lot adjudicarà la reparació dels ràfecs de la façana i la fixació d'una cistella de bàsquet i d'una porteria. L'informe de necessitat que s'inclou en l'expedient, justifica les actuacions previstes perquè «actualment, l’edifici té unes goteres ubicades en dos punts separats i localitzats de dues cobertes i que impedeixen el normal funcionament dels espais interiors. L’edifici annex al principal té el ràfec de la façana en un estat rònec i se n’ha desprès una part, per la qual cosa es fa necessària la seva intervenció».

Els treballs que es realitzaran en aquest equipament inclouen la impermeabilització de dues zones de la coberta amb la instal·lació de dues capes de làmina bicapa, així com una actuació a l’exterior de l’edifici annex amb la finalitat de donar més seguretat a la façana d’aquest. El termini d'execució de les obres serà d'un mes i mig. 

"🚄 IMPORTANT: Els nous horaris de tren per anar de TGN-BCN a partir del 13 de gener" "❗ SITUACIÓ LÍMIT: Augmenten les agressions a funcionaris a la presó de TGN"