Imatge de la piscina Sylvia Fontana, a Tarragona

Tarragona presenta el protocol anticovid de cara a l'inici de les competicions esportives

El protocol preveu les condicions d'accés de públic als recintes i l'ús dels vestuaris

La conselleria d'Esport de l'Ajuntament de Tarragona ha presentat, aquest dijous 1 d'octubre, el nou protocol a aplicar perquè l'inici de les competicions esportives es dugui a terme amb totes les garanties sanitàries. El nou protocol neix del treball conjunt d'una Taula de treball de gestors esportius i tècnics d'esports que ha reunit professionals de 20 ajuntaments de la demarcació, a més de les diverses reunions mantingudes amb els clubs per tal d'incloure les seves demandes. La consellera d'Esport, María José López, ha destacat que es tracta d'un protocol «que permet un retorn a la competició de manera segura. Estem satisfets perquè l'hem creat escoltant els clubs i ens permet acompanyar-los en aquest retorn gradual». 

El protocol estableix un calendari per l'accés de públic i l'ús de vestidors segons la tipologia d'esport i d'instal·lació. Els partits se celebraran a porta tancada fins al 16 d'octubre, sense espectadors. A partir del 16, doncs, hi haurà una normativa pels diferents tipus d'equipaments esportius. 

Màxim 1 o 2 acompanyants, depenent de la instal·lació

Per a les competicions en espais tancats, com ara pavellons, recintes escolar o piscines cobertes, que tinguin les grades fora del recinte de vasos, es fixa un màxim d'un acompanyant o espectador per cada esportista inscrit en la competició. Es permet la presència dels membres del cos tècnic i àrbitres o jutges en funció del que estableixi el reglament de la compeitició. També es permet un màxim de 5 persones d'altra procedència.

Respecte les competicions en espais oberts s'autoritzarà la presència d'un màxim de 2 persones per cada jugador, sempre seguint les mesures sanitàries i de control. Finalment, en aquelles competicions que es duguin a terme en piscines cobertes on les grades s'ubiquin a l'interior del recinte de vasos, no es recomana la presència d'acompanyants o espectadors. En tots els casos no es pot superar el 25% de l'aforament de la instal·lació i hi ha d'haver una persona cada 4 seients. Als entrenaments a porta tancada tampoc hi pot haver públic.

L'ús de vestidors, depenent de l'esport, la instal·lació, la categoria, el temps i la procedència de l'equip visitant

Un altre aspecte és l'ús dels vestidors, en què el protocol recomana limitar al màxim l'ús de vestidors i dutxes per a esportistes i àrbitres o jutges, en funció del que permeti la tipologia de l'esport, la instal·lació en concret, la categoria o nivell de la competició, les condicions climàtiques i la procedència de l'equip visitant.

Així doncs, els paràmetres que s'han establert són els següents: en les categories inferiors fins a juvenil no es permet l’ús de vestidors. Pel que fa a les categories sènior es permet l’ús dels vestidors. També és el cas dels equips visitants que hagin de realitzar desplaçaments de més de 50 quilòmetres. El protocol també preveu que en cas de condicions climàtiques desfavorables s’habiliti l’ús dels vestidors per deixar el material necessari. Finalment, en qualsevol cas, l’ús de vestidors dependrà que la instal·lació possibiliti les condicions d’aforament i s’adoptin les mesures sanitàries necessàries.

La conselleria d'Esport de l'Ajuntament de Tarragona ja ha avançat que el protocol no és un text tancat i que podrà ser actualitzat en funció de les modificacions que es vagin produint en la situació de la pandèmia de la Covid-19 i les disposicions dictades per les autoritats sanitàries.


Comentaris