L'Ajuntament de Tarragona presenta la seva transformació digital en unes jornades a Turquia

Els consellers Jordi Fortuny i Hermán Pinedo participen en una trobada al país otomà que debat sobre el futur de la ciutats intel·ligents
El conseller Jordi Fortuny encapçala la delegació de l'Ajuntament de Tarragona a Turquia. | Ajuntament de Tarragona

 

L’Ajuntament de Tarragona participa aquests dies a Çanakkale (Turquia) a les jornades que se celebren al voltant del 'Projecte d'Agermanament Urbà entre la Unió Europea i Turquia. Associació per al futur de les ciutats intel·ligents'. La delegació de Tarragona està encapçalada pel conseller responsable de Noves Tecnologies de l’Ajuntament de Tarragona, Jordi Fortuny, i pel conseller de Patrimoni, Hermán Pinedo.

 

El conseller Fortuny ha donat a conèixer a Turquia els projectes l’administració digital, és a dir, la transformació de l’Ajuntament de Tarragona en una organització que valora les dades per una millor presa de decisions i així guanyar en eficàcia i eficiència en la provisió i prestació dels serveis públics. Durant les jornades, Fortuny ha explicat que «les ciutats s’han convertit en plataformes i ecosistemes digitals basats en dades, que promouen la connectivitat, la innovació oberta, l’emprenedoria, el seguiment i la col·laboració».

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

En aquest sentit, ha afegit que «en aquest procés de transformació s'està seguint un full de ruta que implica implementar un sistema d’informació integral i integrat en totes les àrees de gestió de l’organització; així com establir i consolidar la base digital del nou govern electrònic, transversal, col·laboratiu i interoperable i continuar amb la Tarragona Oberta».

 

Jordi Fortuny ha destacat que aquesta és una aposta per la transparència, la participació i la col·laboració basada en dades obertes i rendició de comptes. El conseller tarragoní ha assegurat que «continuarem amb l’aposta de l’Ajuntament de Tarragona per treballar per implementar el model de ciutat com a plataforma per reunir tota la informació, coneixement, compartir-la internament per a la presa de decisions dels gestors municipals i externament amb la ciutadania».

 

Per altra banda, aquesta jornada de treball a Turquia servirà per teixir una xarxa de ciutats agermanades amb interessos comuns. Çanakkale, ciutat més propera a les restes de l'antiga Troia, i Tarragona s’han emplaçat a treballar conjuntament en projectes de patrimoni amb l’objectiu de promocionar-se des del punt de vista turístic i també divulgar la història.