Jordi Fortuny en unes jornades a Turquia

L'Ajuntament de Tarragona presenta la seva transformació digital en unes jornades a Turquia

Els consellers Jordi Fortuny i Hermán Pinedo participen en una trobada al país otomà que debat sobre el futur de la ciutats intel·ligents

L’Ajuntament de Tarragona participa aquests dies a Çanakkale (Turquia) a les jornades que se celebren al voltant del 'Projecte d'Agermanament Urbà entre la Unió Europea i Turquia. Associació per al futur de les ciutats intel·ligents'. La delegació de Tarragona està encapçalada pel conseller responsable de Noves Tecnologies de l’Ajuntament de Tarragona, Jordi Fortuny,  i pel conseller de Patrimoni, Hermán Pinedo.

El conseller Fortuny ha donat a conèixer a Turquia els projectes l’administració digital, és a dir, la transformació de l’Ajuntament de Tarragona en una organització que valora les dades per una millor presa de decisions i així guanyar en eficàcia i eficiència en la provisió i prestació dels serveis públics. Durant les jornades, Fortuny ha explicat que «les ciutats s’han convertit en plataformes i ecosistemes digitals basats en dades, que promouen la connectivitat, la innovació oberta, l’emprenedoria, el seguiment i la col·laboració».

En aquest sentit, ha afegit que «en aquest procés de transformació s'està seguint un full de ruta que implica implementar un sistema d’informació integral i integrat en totes les àrees de gestió de l’organització; així com establir i consolidar la base digital del nou govern electrònic, transversal, col·laboratiu i interoperable i continuar amb la Tarragona Oberta».

Jordi Fortuny ha destacat que aquesta és una aposta per la transparència, la participació i la col·laboració basada en dades obertes i rendició de comptes. El conseller tarragoní ha assegurat que «continuarem amb l’aposta de l’Ajuntament de Tarragona per treballar per implementar el model de ciutat com a plataforma per reunir tota la informació, coneixement, compartir-la internament per a la presa de decisions dels gestors municipals i externament amb la ciutadania».

Per altra banda, aquesta jornada de treball a Turquia servirà per teixir una xarxa de ciutats agermanades amb interessos comuns. Çanakkale, ciutat més propera a les restes de l'antiga Troia, i Tarragona s’han emplaçat a treballar conjuntament en projectes de patrimoni amb l’objectiu de promocionar-se des del punt de vista turístic i també divulgar la història.