NOU I GRATIS

Tens Telegram? Afegeix-te al canal de Tarragona Digital clicant aquí. T’encantarà!
L'Ajuntament de Tarragona es planteja començar la recollida de brossa porta a porta a la Part Alta de Tarragona.

L'Ajuntament de Tarragona, disposat a engegar la recollida de brossa porta a porta a la Part Alta

S'ha encarregat un estudi per determinar la possibilitat «real» de poder-ho fer | «S'ha de filar prim, perquè conflueixen moltes activitats de restauració», assegura Jordi Fortuny (ERC)

L'Ajuntament de Tarragona està disposat a implementar el servei de recollida de la brossa porta a porta a la Part Alta. El motiu, les dificultats perquè entrin els camions de recollida i la manca d'illes de contenidors. Es tracta de la primera vegada que aquesta proposta s'estudia seriosament al consistori. Una empresa externa està elaborant un document per determinar la possibilitat «real» d'engegar el projecte. «Hem de filar prim, perquè al nucli antic hi conflueixen moltes activitats, la majoria de restauració», expressa el regidor de Neteja, Jordi Fortuny (ERC). 

L'Ajuntament encarrega un estudi per decidir si es recollirà la brossa porta a porta al nucli antic

Recollir la brossa porta a porta a la Part Alta. Aquest és el desig de l'equip de govern de Tarragona. Jordi Fortuny admet que la dificultat d'implementar el projecte és «gran», però que «la voluntat, hi és». Per tal d'assegurar-se que hi ha «possibilitats reals» de dur a terme el servei, el consistori ha encarregat un informe a una empresa externa. Ells en determinaran el cost, la millor manera de fer-ho i els beneficis que obtindria la ciutat. 

El motiu que ha dut a l'equip de govern a plantejar-se aquesta opció té a veure amb les característiques del nucli antic. «Són carrers estrets, pels quals és difícil que passin camions, i per això tampoc hi ha massa illes de contenidors», detalla Fortuny. Es tracta de la primera vegada que un govern estudia seriosament aquesta mesura, malgrat que el projecte ja s'havia escoltat pels passadissos del Palau Municipal. 

Un model propi, possible solució

Jordi Fortuny insisteix en el fet que la Part Alta és un espai «difícil». «Hi conflueixen moltes activitats, sobretot de restauració», indica Fortuny. A hores d'ara, els restaurants compten amb petits contenidors que utilitzen per dipositar els residus. En cas que el model porta a porta no pugui implementar-se en tot el nucli antic, el consistori es plantejaria la creació d'un model propi. És a dir, que barregés la recollida a casa amb illes de contenidors en diversos punts, de fàcil accés pels camions. 

Si s'implementa aquest projecte, la recollida selectiva en aquesta zona de la ciutat també millorarà. Cal recordar que el mateix Fortuny s'ha proposat incrementar fins al 50% el percentatge de reciclatge a la ciutat


Comentaris

envia el comentari