L'Ajuntament de Tarragona recula i suspèn el decret sobre les colònies de gats

El va presentar el 15 de març i contemplava el trasllat a la gossera del 90% de les colònies de gats de la ciutat
L'Ajuntament de Tarragona ha suspès el decret sobre les colònies de gats de la ciutat. | Cedida

 

L’Ajuntament de Tarragona ha suspès, avui divendres i amb caràcter d'urgència, l’execució del decret que preveia traslladar a la gossera els felins que visquessin en zones no autoritzades. La mesura, que a efectes pràctics suposava l’eliminació del 90% de les colònies de gats a la ciutat, va generar polèmica i diverses entitats animalistes van manifestar la seva voluntat de denunciar el consistori.

 

 

El consistori tarragoní fa marxa enrere amb l'eliminació de colònies de gats

«Després de parlar amb l'Equip de Govern, el Servei de Salut Pública i la secretaria de l'Ajuntament, hem decidit suspendre el decret per obrir un espai de participació ciutadana». Aquestes han estat les paraules del regidor d'Educació, Ocupació i Desenvolupament Econòmic, Francesc Roca, per anunciar que l'Ajuntament ha suspès el decret que contemplava una nova gestió sobre les colònies de gats de la ciutat. Roca ha aparegut en substitució de la regidora Ana Santos, i ha volgut matisar que fa de portaveu «d'una realitat que no és de la meva àrea». 

 

El nou decret, que contemplava el trasllat a la gossera de totes aquelles colònies que se situessin a prop de parcs infantils, contenidors, platges o hospitals, havia aixecat polseguera. Ara, l'Ajuntament s’ho ha repensat i, «amb la voluntat de buscar el màxim consens possible», obrirà un període d’al·legacions públiques perquè la ciutadania i els diversos col·lectius que ho vulguin puguin aportar «els arguments que considerin oportuns» en relació a la gestió dels animals.

 

L'Ajuntament de Tarragona ha suspès el decret que volia eliminar el 90% de les colònies de gats de la ciutat. | Cedida

 

«Tarragona s'estima els animals»

L’Ajuntament de Tarragona ha insistit que fa mesos que treballa per «millorar les condicions, tant de les colònies de gats com de les persones que els alimenten», amb la voluntat d’assolir una millor convivència entre els veïns. «Tarragona s'estima els animals», ha subratllat Francesc Roca. A partir de la setmana vinent, el consistori anunciarà com s'elaborarà el nou decret. La voluntat és «comptar amb les entitats animalistes per redactar un nou document», ha afegit Roca. 

 

El consistori, d’altra banda, ha remarcat que té «ben presents» les peticions i la feina que fan a Tarragona les entitats animalistes, però també rep les queixes d’una part de la ciutadania, «per possibles problemes derivats de la situació dels animals». Segons l’Ajuntament, només el 2018 van arribar al Departament de Salut pública una trentena de denúncies relacionades amb els problemes de salubritat que poden generar les colònies de gats «quan la seva ubicació no és adequada».