L'Ajuntament de Tarragona reformarà la plaça Catalunya de Sant Pere i Sant Pau

Les obres preveuen canviar el paviment de l'espai, suprimir barreres arquitectòniques i millorar la jardineria i el parc infantil i tindran un pressupost de 109.000 euros
L'Ajuntament de Tarragona farà una reforma important de la plaça Catalunya de Sant Pere i Sant Pau. | Ángel Ullate

 

L'Ajuntament de Tarragona reformarà la plaça Catalunya de Sant Pere i Sant Pau aquest 2019. Les obres tenen un pressupost de 109.000 euros i preveuen, entre altres coses, el canvi integral del paviment. A més, s'eliminaran barreres arquitectòniques, es millorarà la jardineria i el parc infantil i es «vestirà», coberta de fusta, la caseta d'Endesa ubicada al centre de la plaça. Els veïns es mostren «satisfets» amb aquesta decisió, que feia molts mesos que reclamaven al consistori. 

 

 

La plaça Catalunya de Sant Pere i Sant Pau es reformarà amb 109.000 euros

El consistori tarragoní preveu, aquest 2019, reformar de manera integral la plaça Catalunya de Sant Pere i Sant Pau. Està ubicada entre els blocs Sant Magí, Sant Andreu i Sant Mateu i els veïns feia molts mesos que reclamaven un arranjament important. El paviment està molt degradat, la zona de parc infantil es troba envellida i els espais enjardinats no llueixen com ho haurien de fer. 

 

El passat mes de desembre, fonts municipals van informar que aquest indret, molt concorregut per la canalla, era privat. De fet, la regidoria d'Espais Públics, amb José Luis Martín al capdavant, va començar els tràmits perquè comencessin les obres a la plaça. El problema va arribar quan es va preguntar al departament de Béns i Immobles quina era la titularitat de l'espai. Aquesta àrea de l'Ajuntament va assegurar que la plaça era dels promotors dels edificis del voltant, per aquest motiu, es van aturar els tràmits. 

 

L'actuació prevista a la plaça Catalunya de Sant Pere i Sant Pau canviarà tot el paviment. | Ángel Ullate

 

El consistori canviarà tot el paviment de la plaça i millorarà el parc infantil

Un mes després de rebre la negativa per part del departament de Béns i Immobles, la regidoria d'Espais Públics va tornar a preguntar per aquesta qüestió i, sorprenentment, la resposta va ser la contrària: la plaça és municipal i les obres poden començar. Per aquest motiu, el projecte ja es troba en marxa i pròximament es licitarà. 

 

Les obres preveuen canviar de manera integral el paviment de la plaça, molt degradat. També es millorarà la zona enjardinada, s'ampliarà el parc infantil i es renovarà amb nous elements i s'instal·larà fusta al voltant de la caseta d'Endesa que hi ha al centre de l'espai. «Fa molts anys que no s'hi fa cap actuació i servirà per revitalitzar la zona. Els veïns ho reclamaven des de feia mesos i és una bona inversió», ha dit el regidor d'Espais Públics, José Luis Martín (PP).

 

Els blocs de formigó d'Endesa es cobriran de fusta perquè no es poden retirar. | Ángel Ullate

 

La plaça Catalunya se sumarà al conjunt de places de la ciutat que seran reformades aquest any, com el parc de la Reconciliació, la plaça Josep Roig i Raventós o el parc Saavedra.