L'Ajuntament de Tarragona reobre la passera del riu Francolí

El pont, inaugurat l'estiu de l'any passat, ha sigut motiu de polèmica pel temps que ha estat tancat al pas
La passera del Francolí s'ha reobert aquest dimecres 13 de febrer | Cedida

 

Punt final, o potser punt i a part, a una de les polèmiques més sucoses a les xarxes socials a Tarragona: l'estat de la passera del riu Francolí. Els forts aiguats del passat mes d'octubre van fer plegar el pont i, segons ha informat aquest dimecres, 13 de febrer, l'Ajuntament de Tarragona, la setmana passada es va recol·locar i aquest dimecres s'ha reobert la passera sobre el Francolí.

 

 

Encara no fa deu dies que un usuari de Twitter, Joan Ruiz, dins el grup que s'autoanomena 'tuitaires tarragonins', assegurava «buscar gent per cremar unes fustes que hi ha al mig del Francolí». La piulada de Ruiz, clarament irònica, feia referència al «mal estat» en el qual es trobava la passera. Altres 'tuitaires' proposaven utilitzar la passera «per cremar la bota de Carnestoltes» o, fins i tot, per fer-hi «un enterrament hindú».

 

 

 

Una passera de 10.000 euros

El mes de juliol de l'any passat, l'Ajuntament de Tarragona, amb el batlle de la ciutat al capdavant, i el Consell Comarcal del Tarragonès, l'administració que ha pagat el pont, amb el seu president, Daniel Cid, van inaugurar la passarel·la de fusta. La passera ha tingut un cost de 10.000 euros. La competència de mantenir-la i arranjada és del consistori. Josep Fèlix Ballesteros va assegurar, aleshores, que aquest element «unia simbòlicament» els barris de Ponent amb la ciutat, connectant les dues ribes del riu Francolí. 

 

Tanmateix, les fortes pluges de la passada tardor van posar a prova la passera molt aviat. Segons va informar durant els aiguats la regidora de Medi Ambient, Ivana Martínez, l'estructura compta amb un mecanisme perquè es pugui plegar quan creix el cabal del Francolí quedant, d'aquesta manera, fora de servei fins a meitats del mes de febrer d'enguany, 2019. 

 

Durant aquests mesos la passera ha acumulat brutícia i s'han generat algunes esquerdes. Aquests problemes, amb la reobertura, han quedat solucionats.

 

També et pot interessar: