L'Ajuntament de Tarragona reordena el trànsit al carrer Doctor Zamenhof i a la Via Augusta

Les actuacions, que inverteixen el sentit de circulació dels carrers Zamenhof i Bisbe Antoni Deig, es realitzen durant aquesta setmana i van a càrrec de l'àrea de Territori
El carrer Doctor Zamenhof invertirà el seu sentit de circulació. | Google Maps

Durant aquesta setmana, la conselleria de Territori de l’Ajuntament de Tarragona reordenarà el transit al carrer del Doctor Zamenhof i també a la Via Augusta, confluència amb el carrer Bisbe Antoni Deig. Segons ha explicat el conseller de Territori, Xavi Puig, ha explicat que «els canvis tenen com objectiu millorar el pas de les persones i la mobilitat dels vehicles i es faran efectius amb la corresponent senyalització».

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

D’una banda, es tirarà endavant una proposta de reordenació del trànsit formulada pels veïns dels carrers Caputxins i Zamenhof i presentada pel grup municipal de Junts per Tarragona, per facilitar una segona sortida cap al carrer d’Eivissa, disposant d'aquesta manera d’una alternativa diferent del carrer Soler. El Servei de Mobilitat de l’Ajuntament ha estudiat la intensitat circulatòria del carrer Zamenhof i ha comprovat que és baixa, 500 vehicles/dia, com correspon a un carrer residencial.

Per aquest motiu, es faran les següents modificacions: s’invertirà el sentit de circulació de manera que, l’entrada al mateix carrer es realitzi a través del carrer Caputxins, i la sortida es pugui realitzar bé per aquest carrer o bé pel carrer Eivissa. La resta de carrers d’aquest entorn viari no es veuran afectats per aquesta modificació i tampoc l’estacionament de vehicles.

Canvis a la Via Augusta

D’altra banda, l'àrea de Territori ha comprovat l’existència d’un cert perill en la cruïlla entre la Via Augusta i el carrer Bisbe Antoni Deig, on els girs a l’esquerra provoquen algun conflicte que convé evitar. Per tal de solventar-ho, se suprimiran els girs actuals i se senyalitzarà la Via Augusta en aquest tram amb línia continua i els senyals verticals. S’invertirà el sentit del trànsit del carrer del Bisbe Antoni Deig, per facilitar el seu accés des del carrer Ernest Lluch, ja que es considera com el més adequat.

Imatge de la cruïlla entre la Via Augusta i el carrer Bisbe Antoni Deig. | Google Maps

Així mateix, es prohibirà la circulació de vehicles al tram viari comprès entre la Via Augusta i el Camí de la Cuixa, carrer sense voreres, amb l’excepció de l’accés als guals, amb la finalitat de limitar la circulació al mínim imprescindible i prioritzar el seu ús segur per als vianants.

"🔴 ALERTA: Dura sanció per nous incompliments a l’empresa de la brossa a TGN" "🔴MOLT FORT: Les obres il·legals d'un conegut càmping de TGN que va desforestar un bosc"