pancarta presos polítics tgn

L'Ajuntament de Tarragona retira la pancarta 'Llibertat presos polítics'

S'ha fet després de presentar un recurs davant la Junta Electoral Provincial | D'altra banda, els funcionaris podran treballar amb llaç groc

La façana de l'Ajuntament de Tarragona ja no té penjada la pancarta 'Llibertat presos polítics'. Aquesta tarda s'ha retirat el cartell en suport als presos polítics, després que l'alcalde de la ciutat, Pau Ricomà, presentés un recurs davant la Junta Electoral Provincial després de rebre la resolució de la Junta Electoral de Zona (JEZ) que atorgava 12 hores al batlle tarragoní per retirar la pancarta. Recurs que ha sigut desestimat.

La JEZ, l'òrgan que vetlla pel desenvolupament de les convocatòries electorals, considera que aquestes pancartes tenen un «missatge partidista» i, per aquest motiu, demanen la seva retirada durant el període electoral, en aquest cas, les eleccions generals. Es tractaria d'un delicte de desobediència en el suposat cas de no haver-ho fet.

D'altra banda, el conseller Xavi Puig, que ha valorat la mesura, ha anunciat que «la JEZ afirma no ser competent a l'hora de regular la indumentària dels treballadors i treballadores públiques perquè no és matèria electoral. El requeriment perquè el personal públic faci amb imparcialitat i neutralitat la seva feina és fàcil fer-lo perquè ja la fan». En resum, que els funcionaris podran anar a treballar amb llaç groc.

El promotor de la denuncia davant la JEZ, el portaveu del grup municipal del Partit Popular, José Luis Martín, ha assenyalat que «celebrem i estem molt satisfets d’haver fet possible que el nostre consistori torni a ser la casa de tots els tarragonins». El regidor del PP ha afegit que «ja vam advertir que l’alcalde Ricomà podia decidir passar a la història de la nostra ciutat per haver estat un governant sectari i incapaç d’afrontar els reptes de Tarragona, però no podria defugir la llei i les conseqüències del seu incompliment».

Punt i a part a la polèmica sobre la pancarta

La decisió presa aquest dijous, 3 d'octubre, de retirar la pancarta dels «presos polítics» suposa un punt i a part a una polèmica que ha ocupat molt d'espai, i temps, als mitjans de comunicació, d'ençà que el plenari del consistori, el passat mes de juliol, va aprovar penjar aquesta pancarta. 

Aquest dilluns, 30 de setembre, l'equip de govern municipal presentava recurs a la resolució de la Junta Electoral de Zona que atorgava 12 hores al batlle tarragoní per retirar la pancarta. El posicionament de la JEZ arribava després d'una denúncia del grup municipal del Partit Popular de Tarragona. 

ajuntament de tarragona
L'Ajuntament de Tarragona, sense la pancarta en suport als presos polítics | ACN

 


Comentaris