L'Ajuntament de Tarragona retirarà els patinets sense llicència de Buny i estudiarà sancions

La Guàrdia Urbana i la brigada municipal se n'encarregaran aquest mateix dilluns a la tarda
Xavier Puig, portaveu del govern de Tarragona, ha anunciat la retirada dels patinets. | TarragonaDigital

Clar i taxatiu: així s'ha mostrat aquest dilluns, 18 de novembre, el portaveu del govern de Tarragona, el conseller Xavier Puig, en anunciar la decisió de l'Ajuntament davant de l'arribada, fa uns dies, de diversos patinets elèctrics sense llicència a diversos punts de la ciutat. El consistori ha ordenat la seva retirada de la via pública, que començarà a fer efectiva aquesta mateixa tarda la Guàrdia Urbana i la brigada municipal. Així mateix, estudiaran sancions contra Buny.

Buny no s'havia interessat per instal·lar-se a Tarragona

«Veiem amb bons ulls l'arribada de patinets elèctrics a la ciutat, però sempre que es produeixi de forma ordenada i d'acord amb l'Ajuntament», ha dit Puig. El conseller ha recordat que el govern ja havia negociat amb aquestes empreses i que el calendari amb què es treballava situava el seu desplegament a inicis de l'any 2020.

«Buny no és cap de les cinc empreses que s'han interessat per desembarcar a Tarragona, cosa que encara ens ha sorprès més», ha explicat Puig, que ha subratllat que «no s'han posat en contacte amb nosaltres, i localitzables ho som força».

El govern estudiarà sancions a l'empresa

El portaveu del govern ha remarcat la «disposició» del govern a l'arribada del patinet elèctric, però ha advertit que aquest desplegament ha de ser «ordenat». «Estem en converses amb les empreses interessades, als quals l'única condició que posem és que es facin càrrec de la instal·lació de punts d'aparcament per patinets i bicicletes de forma disseminada arreu de la ciutat», ha explicat Puig.

Però el portaveu ha anat més enllà: «l'acord ha estat vulnerat per l'actuació d'aquesta empresa, i per tant, estudiarem sancions». Puig ha apuntat que els serveis tècnics de l'Ajuntament «hauran de valorar els motius de sanció», però ha apuntat que es podrien haver comès faltes «per ocupació de via pública o per actuar sense llicència». Serà això el que determinarà la importància de la multa.

"❗ESGARRIFÓS SALOU: «Hauria d'haver pres precaucions perquè no la volia matar»" "⚫DEP: Mor l'alcoverenc Toni Torrell, l'ànima del mític Cafè Poetes de TGN"