GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

L'Ajuntament de Tarragona accelera per congelar el projecte de Mas d'en Sorder

Proposarà al ple la suspensió de tot tràmit | La CUP «celebra» la mesura
Els promotors del projecte volen rehabilitar la masia i convertir-la en un hotel. | Àngel Ullate

L'Ajuntament de Tarragona vol anar per feina i posar ordre a l'atzucac de Mas d'en Sorder. L'espai és un conjunt arquitectònic de primera al cor de l'Anella Verda que es desfà i degrada després de dècades d'abandonament, i sobre el qual els promotors volen construir més de 200 habitatges i un hotel (l'anomenat pla parcial 43), si bé la proposta no és del gust de l'actual equip de govern. El proper plenari municipal serà important per al futur de la masia.

 

El portaveu de l'execitiu local, Xavi Puig, ha insistit aquest dijous que defensaran «un model d'urbanisme sostenible» que eviti la dispersió de les urbanitzacions, i ha confirmat que presentaran al pròxim plenari una proposta per suspendre totes les tramitacions i llicències d'obres durant un termini d'un any a Mas d'en Sorder, per tal de traçar una proposta alternativa que recondueixi la masia cap a la línia de les polítiques urbanístiques del govern de Tarragona.

 

La CUP aplaudeix la proposta del govern, que s'haurà de votar el pròxim 22 de maig

El portaveu d'Esquerra, Xavi Puig, durant el seu torn de paraula. | Àngel Ullate

La proposta es votarà el pròxim 22 de maig i comptarà amb el suport de la CUP, el primer grup de l'oposició a reaccionar a la notícia. Les anticapitalistes han «celebrat» la notícia, si bé no s'han estat d'estirar de les orelles al govern i retreure-li que «ha reaccionat tard». «Ens alegrem que finalment el pla es pugui aturar», han resolt, però, a través d'un comunicat.

 

En el mateix text, les dues regidores de la CUP a la plaça de la Font han estès la mà a l'alcalde Ricomà a «reprendre la lluita compartida en pro de la revisió del POUM», un pla urbanístic que consideren «sobredimensionat i obsolet» i que demanen revisar en profunditat. «Modificar el POUM per preservar l'Anella Verda era un dels nostres acords d'investidura», ha recordat la formació.