L'Ajuntament de Tarragona inicia els treballs de millora del pont de l'avinguda Vidal i Barraquer

Les obres, amb una inversió de 37.000 euros, consisteixen en la col·locació de xapes metàl·liques per acabar amb l'acumulació de coloms i la insalubritat dels seus excrements
Imatge del pont de l'avinguda Vidal i Barraquer, aquest dimecres al matí. | TarragonaDigital

 

L'Ajuntament de Tarragona ha iniciat aquest dimarts les obres de millora del pont de l'avinguda Vidal i Barraquer, en el seu encreuament amb l'avinguda Roma. Aquests treballs s'allargaran fins al pròxim 31 de gener i suposen una inversió aproximada de 37.000 euros, procedent de la partida dels pressupostos participatius de l'any 2019. Les actuacions consistiran en la reubicació dels focus existents i, posteriorment, s'instal·laran xapes metàl·liques que cobriran les bigues existents. L'objectiu és evitar la presència de coloms sota el pont i acabar amb la insalubritat que provoca l'acumulació dels seus excrements.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

La primera actuació és la reubicació dels focus de llum existents, que estan col·locats a les parets laterals. Aquests treballs, executats per l'empresa SECE, estaran enllestits aquesta mateixa setmana i suposen una inversió de 1.480,53 euros. La segona fase de les obres serà la col·locació de les xapes metàl·liques, de color blanc, que cobriran totes les bigues existents. Així mateix les parets laterals es pintaran de color blanc, per tal de donar més lluminositat a l'espai. Aquesta segona fase va adjudicar-se a l'empresa Serralleria Manser per un import de 35.582,87 euros.

 

Durant els dies que s'allarguin les actuacions, hi haurà restriccions al trànsit de vehicles, amb la reducció de carrils de circulació, i també hi haurà restriccions al pas de persones, per la qual cosa s'ha habilitat un pas de vianants provisional just davant del Parc Central.

 

Una proposta presentada en els pressupostos participatius

Aquesta actuació respon a una proposta presentada per Ana Celes en els pressupostos participatius de l'any 2019. Concretament la proposta especificava el següent: «Els dos ponts de l’Avinguda Vidal i Barraquer fan por i fàstic. Els coloms s’han instal·lat als sostres i parets. El problema dels coloms té fàcil solució i és posar un sostre de làmines que no deixi forats. Es pot aprofitar la intervenció per donar llum i categoria als dos ponts que com a vianant fan por de passar. Posar més llum, pintar les parets de formigó i posar baranes per separar la carretera. Poden quedar uns ponts molt moderns, atractius i segurs. Actualment has de passar corrent si no vols acabar tacat per excrements de colom». 

 

Les obres de millora del pont de Vidal i Barraquer s'allargaran fins al 31 de gener. | TarragonaDigital

 

Tot i que la proposta demanava actuar també en el segon pont de la mateixa avinguda Vidal i Barraquer, el que passa per sota del carrer Ramón y Cajal, aquesta actuació només inclou la millora del pont sota l'avinguda Roma. 

"🎦 Les pel·lícules que es projectaran en la nova temporada del 'Cinema VO' de Tarragona" "💧Dràstica proposta de TGN per no dependre tant de l'aigua de l'Ebre"