GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Els alumnes de la Salle de Tarragona es posen a prova davant un accident químic

Les classes de segon d'ESO del centre han fet aquest matí un simulacre de confinament previ al simulacre de sirenes que es farà demà a tota Catalunya

 

Els alumnes de segon d'ESO de la Salle de Tarragona s'han posat a prova aquest dimecres al matí davant una maniobra de confinament per accident químic. Era una prèvia de l'exercici que se celebrarà demà arreu de Catalunya, quan sonaran les sirenes que s'activen amb el PLASEQCAT. Els estudiants han passat de jugar al pati a tancar-se a l'aula en poc més de dos minuts i mig, una maniobra que els permetrà actuar amb rapidesa en el cas que l'accident sigui real. 

 

Aquest dijous, 8 de novembre, les sirenes que posen en alerta la població per un accident químic s'activaran. Serà un dels dos simulacres que es fan cada any. Un dia abans, però, els alumnes de la Salle Tarragona han demostrat que tenen ben après el que professors i voluntaris de Protecció Civil els han ensenyat. 

 

Del pati de la Salle a classe en només dos minuts i mig

Els alumnes de la Salle Tarragona han passat de jugar al pati de l'escola a confinar-se a l'interior de l'aula en poc més de dos minuts i mig. Les tres classes de segon d'ESO celebraven un partit de futbol, bàsquet o ballaven quan les sirenes que alerten d'un accident químic s'han activat. Ràpidament, els professors els han concentrat al centre del pati i els han dirigit cap a les escales. 

 

Els alumnes han pujat les escales de manera endreçada i han entrat a classe amb calma. «Si algun dia això passa de veritat, nosaltres els haurem de transmetre tranquil·litat perquè no s'espantin», deia el cap d'estudis, Sergi Baches. Un cop han entrat a l'aula, aquí amb més agilitat, els estudiants que tenen la taula al costat de les finestres les han tancat i han abaixat les persianes. Després, s'han assegut als seus llocs i han atès les indicacions del mestre. 

 

Baches assegurava que per la Salle és «molt important» treballar aquest exercici amb motiu de la grandària del centre. Amb més de 1.200 alumnes, l'escola compta amb un protocol per mobilitzar amb rapidesa tots i cadascun dels pavellons. «Cada pavelló té el seu punt de trobada perquè el confinament sigui ràpid», apuntava el cap d'estudis. 

 

«Si la gent fa cas, el confinament ens salvaria»

Els alumnes de la Salle tenen interioritzat què cal fer quan s'activen les sirenes. L'Oleguer Serrano, alumne de segon d'ESO, explicava que «fem el simulacre cada any i ens és molt útil per entendre com hem d'actuar». «Ens diuen que ho fem per si "peta" alguna indústria d'aquí a la vora», afegia, conscient que el cinturó industrial de Tarragona és imponent. 

 

Sobre l'efectivitat d'aquestes maniobres, Serrano apuntava que, «si tots fem cas del que ens diuen, ens salvaríem en cas d'accident químic real». Demà sonaran les sirenes arreu de Catalunya. Caldrà veure si la gent és conscient del que signifiquen. A Tarragona, començaran a sentir-se a partir de dos quarts de dotze del migdia.