La penya festiva de Tarragona 'Festa per a Tohom' compleix enguany el seu trentè aniversari

Estela, la Muntanyeta i Sant Salvador acolliran tres activitats

Una de les entitats més estimades de les festes de Santa Tecla és la penya festiva 'Festa per a Tothom', el col·lectiu impulsat per la conselleria de Ciutadania de l'Ajuntament de Tarragona amb la participació i col·laboració des de 22 anys de Dow Tarragona. 'Festa per a Tothom' agrupa a veïns i veïnes de Tarragona amb discapacitat i els hi aproxima la festa, ajudant-los a prendre part en tota mena d'activitats. Fins i tot compten amb un gegant, la geganta Frida, que ha estat dissenyat per a ser portat per una persona en cadira de rodes. 

En la Santa Tecla de la pandèmia, 'Festa per a Tothom' compleix el seu trentè aniversari. Les mesures de seguretat sanitària imposades per a poder gaudir d'unes festes segures han tingut la seva repercussió en la manera en què els membres de la penya gaudeixen de la Santa Tecla d'enguany. 

«Que la festa vagi fins als membres de Festa per a Tothom»

El coronavirus ha marcat el programa d'actes de 'Festa per a Tothom'. Així, segons ha explicat la consellera de Ciutadania de l'Ajuntament de Tarragona, Carla Aguilar-Cunill, «donat que els protagonistes de la penya festiva no podran presenciar els actes de Santa Tecla, l'organització ha decidit que sigui la festa qui vagi fins als membres de 'Festa per a Tothom'». 

La penya festiva farà pivotar la seva activitat festiva en cinc pilars. El primer d'ells és la realització de tres activitats lúdiques en diferents residències: Estela, la Muntanyeta i Sant Salvador. Allí, Festa per a Tothom oferirà un espectacle, amb la companyia de la geganta Frida. Un segon eix fonamental és el que s'ha denominat «Caixa de la il·lusió».

«Caixa de la il·lusió» es tracta d'un obsequi, en forma de caixa amb elements festius, que es repartirà simbòlicament als residents dels centres on 'Festa per a Tothom' hi tindrà presència física En tercer lloc, Festa per a Tothom tindrà presència activa durant la lectura del Pregó. Per això, a la plaça de la Font s'habilitarà un espai reservat per a 25 cadires de rodes. Aquestes seran ocupades per representants de la penya festiva. 

  

El quart pilar consisteix en la gravació d'un vídeo reportatge que resumeixi molt gràficament els 30 anys d'activitats del programa inclusiu -ara ja convertit en penya festiva- 'Festa per a Tothom'. I finalment, el cinquè element imprescindible d'aquesta 30a edició de Festa per a Tothom consistirà en la presència activa a les xarxes socials, que servirà com a eix vertebrador per a la interactivitat dels seus membres amb la Festa Major.

"L'acord de patrocini de TGN i BASF per Santa Tecla anirà destinat a una bona causa" "Una notícia esperada: 200.000 euros pel poliesportiu de Sant Pere i Sant Pau a TGN"