L'antic transformador de Torreforta, enderrocat

Ja feia una setmana que Endesa havia desconnectat l'electricitat per posar-la al nou transformador

El barri de Torreforta veurà des d'avui com no hi és el vell transformador i només funciona un de nou. L'antic, que s'ubicava al carrer riu d'Ebre, ha estat enderrocat aquest matí, un cop es van poder trobar solucions als problemes tècnics i legals perquè l'enderrocament sigui una realitat.
 
L'empresa elèctrica Endesa ja fa una setmana que no subministrava llum al vell transformador de Torreforta. De fet, va connectar la seva energia al nou,  avui s'ha procedit a tirar a terra l'antic transformador, complint els desitjos dels veïns que veuen d'aquesta manera com els han fet cas després d'una sèrie de múltiples reivindicacions. 
 
L'antic transformador de Torreforta, enderrocat
L'antic transformador de Torreforta, enderrocat | Cedida

 

 
El passat mes de març es va inaugurar l'ampliació del patí de l'Escola de Torreforta, i encara estava pendent treure de la via pública aquesta instal·lació, aprofitant l'espai disponible per tal de fer noves activitats o iniciatives. 
 
L'Ajuntament de Tarragona agraeix la col·laboració de l'Incasol i Endesa, que han facilitat aquest canvi a millor per poder tenir un nou transformador al barri tarragoní i han fet possible l'ampliació del patí de l'escola de Torreforta, i també vol agrair els veïns la seva comprensió en aquesta operació. L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i la presidenta de la FAVT, Cristina Berrio, han estat presents mentre enderrocaven l'antiga estació transformadora. 
 

Tarragona destinarà més de 9.000 euros a netejar la riera de Riu Clar

La riera de Riu Clar millorarà el seu aspecte amb els treballs de neteja que s'estan portant a terme aquest estiu amb un cost de 9.072 euros. Es netejarà el tram de riera que passa per Torreforta, fent un desbrossat dels marges de la riera i es retiraran també els residus sòlids que hi pugui haver. La previsió inicial és que això es faci tres cops a l'any. 
 
«Aquest tram no l'han netejat aquest últim any», va assegurar la presidenta de l'associació de veïns Cristina Bigorra. A més, també va expressar que si bé l'any passat van realitzar tasques de fumigació, aquest any no ha estat així. 
 
Així doncs, els veïns de Torreforta esperen que aquest espai deixi de donar una imatge de deixadesa i poca cura i torni a ser un espai natural fresc i cuidat. 

Comentaris