Aparcaments substitueix els targeters dels parquímetres de Tarragona per adaptar-los a la normativa europea

L'empresa municipal treballa des de fa setmanes en la instal·lació progressiva de la nova maquinària | Els treballs estaran enllestits abans que finalitzi aquest 2019
Imatge d'uns dels parquímetres que no està en funcionament pel canvi de targeter. | Tarragona Digital

 

Aparcaments Municipals de Tarragona (AMT) es troba en ple procés de substitució dels targeters dels parquímetres de les zones d’aparcament regulat, per tal d’adaptar-se al protocol europeu sobre seguretat en transaccions amb targetes de crèdit. Per aquest motiu, alguns parquímetres no estan en funcionament i es troben coberts per una xapa metàl·lica.

 

Aquest protocol de la Unió Europea ja està en vigor, però el seu compliment serà obligatori a partir de l’1 de gener de 2020. Així ho avança aquest dimarts el ‘Diari Més’ i ho han confirmat a ‘Tarragona Digital’ fonts de l'empresa municipal.

 

La xarxa de parquímetres de la ciutat està formada per 310 màquines, repartides pel centre de Tarragona i que donen serveis a les zones blaves, verdes i taronges. AMT ja ha substituït la maquinària de diversos parquímetres, però les vacances del mes d’agost han fet que l’empresa proveïdora retardi l’entrega dels nous equips. Tot i aquesta petita aturada, la previsió amb la qual treballa l’empresa és que els targeters nous estaran instal·lats abans de finalitzar aquest 2019.

 

La recaptació dels parquímetres de Tarragona va ser de 2.727.675,66 euros l'any 2018. | Tarragona Digital

 

Actualment, l’empresa xifra en una vintena els parquímetres que estan en procés de substitució de la maquinària. Com que se'ls ha tret el targeter antic, estan coberts per una xapa metàl·lica, amb un adhesiu que informa que la màquina no està en servei, alhora que indica el parquímetre més proper i la informació de l’aplicació de pagament a través del mòbil, per tal que no es malmetin. AMT preveu que durant el mes de setembre la vintena de màquines que ara estan en desús disposin dels nous targeters.

 

Els parquímetres generen 2,7 milions d'euros d'ingressos

L'Ajuntament de Tarragona, a través de l'AMT, va recaptar l'any 2018 més de 2,7 milions d'euros amb el pagament en parquímetres per estacionar el vehicle en les zones regulades. Aquestes xifres inclouen les zones blaves, verdes i taronges. 

 

Per la seva banda, els aparcaments tancats i les targetes residents van generar 2,88 milions d'euros més. D'aquesta manera, la xifra de negoci de l'empresa municipal va ser de 5.611.974,73 euros, amb un benefici net de 729.973,82 euros