ARA MATEIX

馃殥 Una trentena de persones atrapades m茅s de tres hores en un tren a Alcover per una avaria de caten脿ria

Aparcaments substitueix els targeters dels parqu铆metres de Tarragona per adaptar-los a la normativa europea

L'empresa municipal treballa des de fa setmanes en la instal路laci贸 progressiva de la nova maquin脿ria | Els treballs estaran enllestits abans que finalitzi aquest 2019
Imatge d'uns dels parqu铆metres que no est脿 en funcionament pel canvi de targeter. | Tarragona Digital

 

Aparcaments Municipals de Tarragona (AMT) es troba en ple proc茅s de substituci贸 dels targeters dels parqu铆metres de les zones d鈥檃parcament regulat, per tal d鈥檃daptar-se al protocol europeu sobre seguretat en transaccions amb targetes de cr猫dit. Per aquest motiu, alguns parqu铆metres no estan en funcionament i es troben coberts per una xapa met脿l路lica.

 

Aquest protocol de la Uni贸 Europea ja est脿 en vigor, per貌 el seu compliment ser脿 obligatori a partir de l鈥1 de gener de 2020. Aix铆 ho avan莽a aquest dimarts el 鈥楧iari M茅s鈥 i ho han confirmat a 鈥楾arragona Digital鈥 fonts de l'empresa municipal.

 

La xarxa de parqu铆metres de la ciutat est脿 formada per 310 m脿quines, repartides pel centre de Tarragona i que donen serveis a les zones blaves, verdes i taronges. AMT ja ha substitu茂t la maquin脿ria de diversos parqu铆metres, per貌 les vacances del mes d鈥檃gost han fet que l鈥檈mpresa prove茂dora retardi l鈥檈ntrega dels nous equips. Tot i aquesta petita aturada, la previsi贸 amb la qual treballa l鈥檈mpresa 茅s que els targeters nous estaran instal路lats abans de finalitzar aquest 2019.

 

La recaptaci贸 dels parqu铆metres de Tarragona va ser de 2.727.675,66 euros l'any 2018. | Tarragona Digital

 

Actualment, l鈥檈mpresa xifra en una vintena els parqu铆metres que estan en proc茅s de substituci贸 de la maquin脿ria. Com que se'ls ha tret el targeter antic, estan coberts per una xapa met脿l路lica, amb un adhesiu que informa que la m脿quina no est脿 en servei, alhora que indica el parqu铆metre m茅s proper i la informaci贸 de l鈥檃plicaci贸 de pagament a trav茅s del m貌bil, per tal que no es malmetin. AMT preveu que durant el mes de setembre la vintena de m脿quines que ara estan en des煤s disposin dels nous targeters.

 

Els parqu铆metres generen 2,7 milions d'euros d'ingressos

L'Ajuntament de Tarragona, a trav茅s de l'AMT, va recaptar l'any 2018 m茅s de 2,7 milions d'euros amb el pagament en parqu铆metres per estacionar el vehicle en les zones regulades. Aquestes xifres inclouen les zones blaves, verdes i taronges. 

 

Per la seva banda, els aparcaments tancats i les targetes residents van generar 2,88 milions d'euros m茅s. D'aquesta manera, la xifra de negoci de l'empresa municipal va ser de 5.611.974,73 euros, amb un benefici net de 729.973,82 euros

💬 Fes clic aqu铆 per rebre al teu m貌bil l'actualitat de Tarragona. 脡s gratis!

Comentaris
SORAYO
Facturacio de vora 6M鈧,,, benefici net de 700k鈧 ??? on van a parar les despeses,,, a la butxaca d'algu ???