L'Associació La Sínia considera el parc aquàtic de Tamarit «una nova agressió al territori»

Els ecologistes denuncien la sobreexplotació turística d'una zona amb espais naturals protegits de gran valor
L'associació la Sínia considera el parc aquàtic de Tamarit «una nova agressió al territori» | Cedida

 

L'Associació Mediambiental La Sínia ha posat el crit al cel en assabentar-se de la imminent instal·lació d'un parc aquàtic a la platja de Tamarit. L'entitat per a la conscienciació i protecció de l'entorn natural del Baix Gaià ha emès un comunicat considerant un fet d'extrema gravetat la intenció de tirar endavant aquest projecte en una zona sobreexplotada turísticament i d'un alt valor ecològic.

 

Els ecologistes remarquen que la instal·lació del parc es trobaria a dins mateix o a tocar dels espais naturals protegits de Tamarit-Punta de la Móra i la desembocadura del riu Gaià; de tal manera que exigeixen una avaluació d'impacte ambiental i un procés públic d'informació a la gent del territori.

 

La manca d'aquest estudi d'impacte ambiental, «fa que no s’hagin tingut en compte possibles impactes negatius sobre la fauna i la flora de la zona, com ara la possible presència de tortuga marina, la qual ja ha nidificat a les platges del litoral Tarragoní. Només aquest fet, hauria de fer prevaldre el principi de precaució aturant la instal·lació del parc».

 

 

«Riscos per massificació de gent en cas d'emergència»

A més a més, des de La Sínia alerten que aquest parc suposarà també molèsties als mateixos usuaris de la platja i veïns de la zona, ja que suposarà un increment del soroll derivat de la instal·lació, un ús privatiu de l'espai públic i un augment de visitants en una platja que només té un únic camí d'accés i cap zona d'aparcament públic; arribant a comportar «riscos per massificació de gent en cas d'emergència».

 

En definitiva, des de l'associació ecologista han exigit a les administracions competents que no s'autoritzi la instal·lació del parc aquàtic, alhora que han demanat que es posin en marxa els mecanismes necessaris per corregir la situació actual amb els càmpings, permetent-los allò que poden fer i prohibint de manera efectiva el que no.

 

La plataforma aquàtica que es vol instal·lar a Tamarit | Cedida

 

Recullen signatures en contra del parc aquàtic de Tamarit

D'altra banda, fa dos dies que una veïna va engegar una recaptació de firmes a través de Change.org, que en menys de 48 hores ja superava les 1.000 firmes, acumulant-ne gairebé 1.300 a primera hora d'aquest dimarts. La petició està en contra de la plataforma aquàtica perquè creuen que suposa «castigar un paisatge privilegiat per satisfer l'oci absurd d'alguns i els interessos econòmics d'altres», a més, denuncien que és «un atemptat contra un entorn natural preciós i una gran falta de respecte pels que considerem que anar a la platja ja és prou divertit gaudint del que per si sola ens dona». 

 

 

També et pot interessar:

"En Comú Podem ja ha pres una decisió sobre per qui aposten per l'alcaldia de Tarragona" "🎵AGENDA: Nou concert del cicle Voramar 2019 al Teatret del Serrallo!"