L'Aula de Teatre de la URV celebra els 25 anys amb un ambiciós programa d'actes, ajuts i espectacles

Un dels pilars del programa d'actes és l'aposta pel teatre com a teràpia d'inclusió social
L'Aula de Teatre fa 25 anys aquest 2019, i ja treballa en els actes de celebració | urv

L'Aula de Teatre de la Universitat Rovira i Virgili celebra enguany el 25è aniversari des de la seva posada en funcionament, i ha preparat un ambiciós programa d'actes per a la seva commemoració. El col·lectiu ha programat espectacles, actes de divulgació o conferències i, com a especial novetat, una iniciativa d'ajuts econòmics per a la creació escènica a la ciutat. La Conselleria de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona s'ha volgut implicar i sumar a l'organització d'aquests actes.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Unes jornades anomenades 'Teatre, Educació i Societat', basaden en la reflexió sobre l'ús del teatre com a teràpia inclusiva, previstes per als primers dies de juny, són un dels plats forts del programa previst. En la mateixa línia, un debat obert sobre el rol de les arts escèniques com a eina de transformació col·lectiva sota el nom de 'Encontres Teatre i Revolució, al novembre, és un altre dels actes més rellevants.

 

Creen un ajut econòmic per als nous grups teatrals de Tarragona

 

Una altra de les grans novetats és la creació d'uns ajuts especials a la creació escènica, tant en el vessant econòmic —mil euros— com en l'artístic i tècnic. Amb aquesta proposta, des de la Universitat i l'Ajuntament volen incentivar i animar al naixement i la consolidació de nous grups locals que dinamitzin i augmentin l'oferta cultural de Tarragona.

 

El responsable de l'Aula de Teatre, Joan Pascual, ha manifestat la intenció de «ser un àmbit de diàleg entre llenguatges i defensar els espais de reflexió i llibertat creativa», i ha recordat la necessitat «d'oferir una mirada oberta als referents importants de la cultura clàssica i contemporània». En aquests 25 anys, un total de 1.500 alumnes han participat en l'aula teatral, i han realitzat gires i actuacions arreu d'Europa.

 

Begoña Floria: «Una eina de cohesió i cultura»

 

La Consellera de Cultura a l'Ajuntament de Tarragona, Begoña Floria, ha definit l'Aula de Teatre de la URV com «un espai de llibertat, i una eina de cohesió i cultura» en benefici de la ciutat. L'agrupació cultural universitària ha anunciat un seguit de nous espectacles per a aquest any, entre els quals destaca una col·laboració amb el Festival Tarraco Viva el 10 de maig, una representació a finals de maig dins la celebració de l'Any Brossa, i altres actuacions centrades en el teatre contemporani i accions escèniques obertes als espais públics de la ciutat.

 

També et pot interessar