L'AVV La Unió de SPiSP presentarà al·legacions al projecte de centre de culte de la Comunitat Islàmica Assalam

Per la seva banda, l'AVV Sant Pere i Sant Pau Sacelades ha anunciat que no s'oposarà i que «vetllarà pel compliment dels horaris i el respecte de la convivència veïnal»
La Comunitat Islàmica Assalam té previst instal·lar un centre de culte en uns locals del bloc Sant Andreu. | Google Maps

 

L’aprovació inicial del Pla especial per a la implantació d’un nou centre de culte religiós a Sant Pere i Sant Pau, presentat per la Comunitat Islàmica Assalam i que va avançar el passat dissabte TarragonaDigital, ha provocat les primeres reaccions al barri cooperativista. I són opinions dispars.

D’una banda, l’AVV La Unió de SPiSP ha anunciat que presentarà al·legacions a la instal·lació d’aquest equipament als baixos de l’escala C del Bloc Sant Andreu. Per la seva banda, l’altra associació veïnal del barri, l’AVV Sant Pere i Sant Pau Sacelades, creu que la comunitat musulmana del barri té dret a obrir un centre de culte.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

El president de l’AVV La Unió, Gabriel Muniesa, en declaracions recollides per TAC 12, ha explicat que «un centre de culte s’ha d’instal·lar un lloc adequat, no en aquest local». Muniesa ha afegit que «els veïns es queixen perquè ara no hi ha llocs per aparcar i n’hi haurà menys. I veuen que la seva convivència es modificarà».

Des de l’entitat, el president ha assenyalat que s’ofereixen «per donar un cop de mà en el que faci falta per portar el centre de culte a un altre lloc».

L'altra associació del barri no s'hi oposarà

L'AVV Sant Pere i Sant Pau Sacelades presenta una posició diametralment oposada. El seu president en funcions, Luis Trinidad, ha afirmat, mitjançant un comunicat a través de les xarxes socials, que l’entitat no s’oposarà a l’obertura del centre de culte religiós de la Comunitat Islàmica Assalam.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Trinidad ha assegurat que «les 125 famílies musulmanes que viuen al nostre barri des de fa anys, alguns d’ells amb negoci propi, no tenen res a veure amb els delinqüents de la Part Alta». El líder veïnal ha afegit que «vetllarem perquè es compleixin els horaris establerts per la llei i que es respecti la convivència veïnal».

"🎦 El tarragoní José Luis Montesinos estrena la seva òpera prima al Festival del Sitges" "❗La contundent mesura que estudia l'Ajuntament de Tarragona contra la xenofòbia"