La continuïtat de Ballesteros com alcalde, en mans de l'aritmètica política

El PSC de Tarragona perd dos regidors i empaten a set amb els republicans | El govern de la ciutat queda en mans d'un acord de partits independentistes o un acord de partits d'esquerra
Ballesteros dirigint-se a les 50 persones que han seguit aquesta nit electoral des de la seu dels socialistes de Tarragona. | Twitter/ @pfballesteros

 

Nit estranya a cal PSC de Tarragona. Nit de nervis per l'aritmètica electoral, d'ansietat pels bons resultats d'ERC, han empatat amb els socialistes a set regidors, però, a l'hora, nit de calma, «em vec amb possibilitats reals de ser alcalde» ha declarat  el candidat socialista a l'alcaldia de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros.  Donava la impressió que el fet d'haver guanyat en vots, i empatat en regidors, els hi assegurés el govern o potser la brama que corre per la ciutat que l'acord amb els republicans és una realiotat, compartint dos anys d'alcaldia, és quelcom més que una brama tot i que Ballesteros ha assegurat que «aquest pacte no està fet». 

El cert és que, per segona vegada en els 12 anys de mandat de Josep Fèlix Ballesteros a Tarragona, la primera va ser l'any 2011 quan convergents i populars van assolir la màgica xifra de la majoria absoluta a Tarragona, 14 regidors, hi ha una aritmètica que pot acabar amb el mandat de Ballesteros com a batlle municipal. La suma en qüestió és la de les forces independentistes, més els sobiranistes d'En Comú Podem, que, tots plegats, arriben a la majoria absoluta per tal de nomenar un nou alcalde del nou plenari municipal tarragoní.

La clau d'aquest pacte a quatre bandes (ERC, PDeCAT, CUP i En Comú Podem) la té la llista liderada per Carla Aguilar i, conscient d'aquest fet, l'encara batlle socialista tarragoní passava la pilota als Comuns, «això ho han de respondre ells, si són independentistes», quan li preguntaven sobre la possibilitat d'aquest govern independentista.

«Pactarem amb qui prioritzi Tarragona»

El candidat a la reelecció i guanyador, per ben poc, però guanyador, de les eleccions municipals ha atès als mitjans de comunicació als volts de les dotze de la nit. Més enllà dels tòpics d'aquestes trobades, que en aquesta ocasió ha pronunciat el primer secretari del PSC al Camp de Tarragona, i senador, Santi CastellàBallesteros ha llançat alguns missatges interessants.

Ballesteros ha seguit l'escrutini en un despatx de la seu del PSC acompanyat per Santi Castellà, Sandra Ramos i Begoña Floria. | TarragonaDigital

 

El primer és que posa la seva «experiència, habilitat, paciència i el saber fer les coses bé» per «garantir la governabilitat de Tarragona». El segon, un intent d'autocrítica: «no hem assolit el resultat que ens hauria agradat, la dispersió de vots, el tots contra Ballesteros i la mobilització independentista ens ha afectat». I, després de reiterar la seva negativa a parlar amb la CUP, ha reiterat que «pactarem amb qui prioritzi Tarragona, fora de debats estèrils».  

"Junts per Tarragona supera els vots de 2015 i manté els tres escons de l'antiga CiU" "🔴CRÒNICA: Ballesteros guanya per la mínima i el PSC podria no governar"