Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

NOVETAT GRATIS:

T'enviem gratis al mòbil les últimes notícies de Tarragona. Fes clic aquí et sorprendrà!

EN DIRECTE

Les fortes tempestes matinals causen alguns problemes i deixen més de 30 l/m² en poca estona

ÚLTIMA HORA

La pluja provoca canvis en actes de la festa major de Santa Tecla 2019

Ballesteros reivindica «l'Europa de les ciutats i les regions» per potenciar Tarragona

L'alcalde de Tarragona ha posat en valor projectes com el Corredor Mediterrani o la Regió del Coneixement
La conferència va tenir lloc al Teatret del Serrallo | Cedida

 

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha reivindicat el pes de «l'Europa de les ciutats i de les regions» com a model de futur per al continent. Ho ha fet aquest dimecres, 6 de febrer, al vespre, dins el marc d'un debat ciutadà organitzat per l'Ajuntament i la Comissió Europea. La trobada ha comptat amb desenes d'assistents, que han pogut preguntar les seves inquietuds sobre la qüestió.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Ballesteros s'ha desmarcat de la idea d'una Europa gestionada pels Estats, i s'ha posicionat a favor «d'una dissolució progressiva i ordenada» d'aquests, en benefici d'una alternativa més oberta i transversal com és donar força al concepte de regions arreu del continent. Al debat es va sumar el Representant de la Comissió Europea a Barcelona, Ferran Tarradellas.

L'alcalde de Tarragona ha defensat «una Europa federal i cohesionada»

Ballesteros s'ha mostrat favorable al projecte d'«una Europa federal, forta i cohesionada», on el rol de Tarragona pugui assumir un paper actiu de major protagonisme. Ha posat d'exemple d'aquest model projectes com el Corredor Mediterrani o la iniciativa de la Regió del Coneixement, dos dels grans pilars locals d'aquesta visió de Tarragona oberta al món.

 

La jornada de debat, que ha tingut lloc al Teatret del Serrallo, ha servit per dialogar sobre les eleccions europees del pròxim 26 de maig, que estan quedant a l'ombra de les municipals previstes per al mateix dia. El batlle també ha posat sobre la taula la necessitat de dotar Europa d'uns lideratges enfocats als pactes i la visió comuna, que no pas «a manar». La iniciativa 'Diàlegs Ciutadans 2019' també ha arribat a altres localitats del país abans de fer aturada a Tarragona.

També et pot interessar

— El projecte de la Regió del Coneixement es presenta davant diversos diputats

— Tarragona, present a una important cimera de la indústria petroquímica d'Europa

— Ballesteros: «Espero ser la força majoritària i amb les aritmètiques poder governar»

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris