Pinten banderes espanyoles a l'estàtua de Lluís Companys a Tarragona i llaços grocs a Perafort i Nulles

Nulles i Perafort també s'han llevat amb llaços grocs pintats en diversos vehicles i façanes
Pinten banderes espanyoles a l'estàtua de Lluís Companys a Tarragona. | Òscar Vives

 

L'estàtua d'homenatge a Lluís Companys, situada a la rambla tarragonina amb el mateix nom, s'ha llevat el matí d'aquest dimecres, 15 d'agost, amb dues pintades. Concretament, de matinada algú ha pintat dues banderes espanyoles, una al cos de l'estàtua de l'expresident català i una a la base de pedra de l'estàtua on hi ha la inscripció amb el seu nom. 

De moment, es desconeix l'autor o autors de la bretolada i en quin moment s'ha produït, però tot indica que ha sigut aquesta passada matinada. Diversos usuaris a les xarxes socials s'han fet ressò de les pintades a l'estàtua de Lluís Companys a Tarragona, condemnant la bretolada i exigint que l'Ajuntament de Tarragona emprengui alguna acció al respecte i condemni les accions dutes a terme a la matinada. 

El portaveu d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a l'Ajuntament de Tarragona, Pau Ricomà, ha denunciat l'acte vandàlic a través del seu compte de Twitter, on ha assegurat que «l'atac al monument al President Màrtir, Lluís Companys, té la responsabilitat intel·lectual en aquells partits que fomenten l'enfrontament i la violència al carrer. Si sou demòcrates, no els regaleu espais i no compartiu manifestacions. Aïlleu els feixistes». 

El regidor i portaveu del grup municipal de Ciutadans a l'Ajuntament, Rubén Viñuales, també s'ha manifestat públicament a través de les xarxes socials: «Ferma condemna de l'acte vandàlic patit avui a Tarragona. El vandalisme és vandalisme, vingui d'on vingui i vingui de qui vingui». 

Pinten de matinada llaços grocs en vehicles i cases a Nulles i Perafort

D'altra banda, aquesta matinada, també els municipis de Perafort i Nulles s'han llevat amb diversos llaços grocs pintats en cotxes i façanes d'habitatges. Des de primera hora del matí, al capó d'alguns cotxes, motos i furgonetes o a les façanes i portes d'algunes cases d'aquestes dues localitats es podien veure els llaços grocs pintats amb esprai. Els veïns asseguren que aquesta acció l'han dut a terme persones unionistes en contra dels vehicles i domicilis de persones independentistes. Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per esclarir els fets. 

Han aparegut llaços grocs pintats en diverses cases de Nulles i Perafort. | Twitter @DBargallo

 

El CDR de Valls anuncien que a Nulles han pintat llaços en una quinzena de cotxes, i també en motos i en habitatges. Asseguren que és obra dels «mateixos que cada nit actuen amb total impunitat arrencant simbologia d'espais públics tal com Ciutadans anima a fer». 

Un dels cotxes amb un llaç groc pintat a Perafort. | Facebook / Alfons Ribas

 

"ATENCIÓ: De nit, salta al mar des de les roques i després l'han de rescatar" "Les mesures de seguretat adoptades al Camp de Tarragona arran dels atemptats"