Begoña Floria

Begoña Floria demana la dimissió d’Hermán Pinedo «per tancar l'Amfiteatre sense informe tècnic municipal»

La regidora socialista afirma que «Pinedo no està a l'altura i l'únic que ha fet en tres mesos és criticar l'anterior govern i obrir una font»

La consellera del PSC i antiga responsable de l’àrea de Patrimoni de l’Ajuntament de Tarragona, Begoña Floria, ha demanat la dimissió del tinent d’alcalde de Patrimoni, Hermán Pinedo, pel tancament de l'Amfiteatre. En una compareixença aquest dimecres, Floria ha dit que «Pinedo no està a l’altura i l’únic que ha fet és tancar l’Amfiteatre, criticar l’anterior govern i obrir una font».

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Begoña Floria ha denunciat que «vaig demanar a la conselleria del senyor Pinedo l’informe tècnic municipal que dictaminava el tancament de l’Amfiteatre i la resposta ha estat que no existeix cap informe al respecte». En aquest sentit, la consellera socialista ha afirmat que «la decisió de tancar el principal monument de Tarragona és una greu irresponsabilitat, perquè es va fonamentar en una decisió política que ha suposat un cop a la marca Tarragona».

Un tancament de 20 dies

Segons ha explicat Floria, «hem tingut un impacte de 350 notícies negatives en els mitjans de comunicació, en l'àmbit nacional i internacional». La regidora socialista ha explicat que aquest impacte és similar al d'una campanya publicitària en negatiu d’entre «300.000 i 400.000 euros».

Amfiteatre
Tècnics de l'Ajuntament de Tarragona i de la Generalitat durant una visita a l'Amfiteatre. | Antonio Ramos

Floria ha assenyalat que «dissabte, després de vint dies tancat, es va reobrir parcialment l’Amfiteatre, tot i l’única actuació que s’ha fet és reforçar una barana de delimitació». Per això, «he demanat el corresponent informe», ha dit. La consellera del PSC ha dit que «això es podria haver fet en un dia, tancant l’accés a l’arena com es va fer el passat mes de febrer».

Per últim, Begoña Floria ha explicat que «també he demanat l’informe tècnic municipal que recomanava tancar les Escales del Miracle, tot i que, havent expirat el termini per contestar, encara no he rebut resposta».

Hermán Pinedo respon

El conseller de Patrimoni, Hermán Pinedo, ha mostrat la seva «sorpresa», pel fet que «ara demanin la meva dimissió per haver tancat l'Amfiteatre i fa tres setmanes ho fessin per no haver-lo tancat abans». Pinedo ha recordat que «l'informe extern el va encarregar la senyora Floria a petició dels tècnics». Així mateix, el conseller ha assegurat que «aquest govern es preocupa per la seguretat de les persones i del patrimoni».

Hermán Pinedo (ECP) durant l'entrevista realitzada a la Casa Castellarnau amb TarragonaDigital.
El conseller de Patrimoni, Hermán Pinedo, en una imatge d'arxiu. | Àngel Ullate

Pinedo ha replicat a Begoña Floria que «la reparació de la barana no es podia fer en un dia, perquè com ella sap els procediments han de seguir uns tràmits». El conseller de Patrimoni ha assegurat que «ara hem reobert parcialment l'Amfiteatre, amb accés gratuït, amb la voluntat que els tarragonins i aquells que ens visiten puguin seguir gaudint-lo».

Per acabar, Hermán Pinedo ha lamentat «les acusacions de no haver fet res en quatre mesos de qui en 12 anys ha fet poc o res pel Patrimoni». El conseller ha afegit que «en uns mesos en parlarem, quan Sedassos estigui acabat, quan estigui obert totalment l'Amfiteatre o quan cristal·litzin diversos projectes de millora del patrimoni que estem treballant».