La no substitució d'una baixa per embaràs obliga a tancar la biblioteca de Sant Pere i Sant Pau

És el segon cop que l'espai tanca 'sine die' en només un any |«Treballem per buscar solució», asseguren fonts municipals
La Sala de Lectura de Sant Pere i Sant Pau ha tancat per la manca de substitut de l'encarregada. | Ajuntament de Tarragona

L'Ajuntament de Tarragona ha tancat 'sine die' la Sala de Lectura de Sant Pere i Sant Pau perquè no té substitut per l'actual encarregada, de baixa per embaràs. Es tracta de la segona vegada en només un any que aquest equipament cultural tanca al públic. Va ser entre el desembre de 2018 i el maig de 2019, tal com va avançar TarragonaDigital. El consistori assegura que «estem treballant per trobar una solució», però mentrestant, l'espai estarà tancat. A més, usuaris de la sala expliquen que els lavabos estan avariats i «ningú no fa res per arreglar-ho». 

Tanca la Sala de Lectura de Sant Pere i Sant Pau per segon cop en un any

La Sala de Lectura de Sant Pere i Sant Pau, un equipament municipal, ha quedat tancada sense data de reobertura. El motiu, que l'encarregada de l'espai es troba de baixa per embaràs. L'Ajuntament de Tarragona no compta amb cap treballador que pugui suplir-la i, per tant, la biblioteca es trobarà fora de servei fins a la nova contractació. 

El passat mes de desembre, la sala també va tancar per un motiu similar. L'encarregada va haver d'agafar la baixa per malaltia i ningú no la va rellevar. El tancament va durar més de sis mesos. Ara, els usuaris habituals esperen que el consistori trobi una solució «ràpidament». Aquesta biblioteca és l'única que hi ha al barri i el seu tancament obliga els ciutadans a desplaçar-se fins a Tarragona si volen agafar un llibre. 

Per la seva banda, l'Ajuntament ha informat a aquest digital que «Recursos Humans està treballant per trobar una solució». En el cas que això no es produeixi, la sala romandrà tancada fins que l'encarregada hagi tingut el seu nadó i hagi complert la baixa per maternitat, un període de temps que podria allargar-se fins a l'agost. 

Lavabos avariats i falta de manteniment

Per altra banda, els usuaris també denuncien que els lavabos de la Sala de Lectura estan avariats i que «ningú no fa res per arreglar-ho». També lamenten falta de manteniment general i altres mancances, que l'administració encara no ha sabut solucionar. 

"👏👏 Tarragona restaurarà els Gegants Moros i Negritos originals" "♻TARRAGONA ES PLANTA i engenga una campanya per potenciar el reciclatge!"