GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

La Bicicletada Popular de Tarragona inclourà enguany una festa infantil al Parc de la Ciutat

Tindrà lloc el diumenge 12 de maig | La tarda de dissabte 11 de maig, nova edició de l'exhibició aèria al Balcó del Mediterrani

La nova edició de la Bicicletada de Tarragona s'ha presentat al poliesportiu del Serrallo | Toni Cabanillas

Tarragona acollirà una nova edició de la ja tradicional Bicicletada Popular el pròxim diumenge 12 de maig. La iniciativa es desenvolupa ininterrompudament des del 1991, i per tant ja acumula 29 anys a l'agenda esportiva i social de l'entitat. Enguany, com a novetat, inclourà en paral·lel una Festa de la Bicicleta sense precedents, al Parc de la Ciutat, durant tota la jornada. Activitats com un circuit de BTT i elements com inflables per a la canalla en seran els protagonistes.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

La consellera d'Esports a l'Ajuntament de Tarragona, Elisa Vedrina, ha valorat la Bicicletada com «un símbol de la definició de l'esport familiar» i ha refermat la «vocació de continuïtat» d'un esdeveniment cada cop més proper al vessant social que a l'esportiu. La Bicicletada és una trobada esportiva no competitiva amb dos circuits, el d'adults i l'infantil, que s'emmarca en un cap de setmana festiu amb altres activitats paral·leles.

 

La Bicicletada Popular de Tarragona canvia de circuit

El circuit popular, de disset quilòmetres de llarg, canviarà enguany el recorregut habitual. A les deu del matí, la sortida està prevista a l'avinguda de Ramon i Cajal, punt que també serà l'arribada. La Bicicletada passarà per l'avinguda fins al polígon Francolí, tornarà al centre de la ciutat per l'N-340 fins a la plaça Imperial Tarraco i passaran per l'avinguda d'Andorra, l'avinguda Catalunya, la Part Alta, el barri dels músics o la façana marítima. Retornaran al punt de sortida pel passeig marítim Rafael de Casanova, el fortí de Sant Jordi, la Via Augusta i la Rambla Vella.

 

El circuit infantil, d'altra banda, sortirà des del vial lateral de l'avinguda Vidal i Barraquer —a tocar de l'avinguda de Ramon i Cajal— i farà un recorregut de gairebé 4 quilòmetres pel passeig de la Independència, la plaça dels Carros, el carrer del Mar i l'avinguda Roma. Com en el cas del circuit adult, acabarà al mateix punt de la sortida.

 

Dissabte a la tarda, nova exhibició aèria a càrrec de Repsol

Els pilots en els vols d'entrenament davant del litoral tarragoní | Judit Sabaté

«L'objectiu de tots els esforços de la Bicicletada és gaudir col·lectivament del món del ciclisme», ha explicat Diego Boss, president del Club Ciclista Campclar i responsable de l'organització de la prova. El gerent del Patronat d'Esports de Tarragona ha recordat que «treballem per consolidar una festa familiar esportiva» durant tot el cap de setmana, motiu pel qual cada vegada hi ha més activitats paral·leles programades.

 

És el cas de la novetat de la 1a Festa de la Bicicleta de diumenge, amb inflables i activitats esportives per als més petits, i també de la ja tradicional Exhibició Aèria de Repsol, que la tarda anterior arribarà a la seva setena edició. Tindrà lloc a les 17.30 hores, i tornarà a aplegar desenes de persones arreu del Balcó del Mediterrani i la façana marítima per observar un nou reclam visual de vol acrobàtic amb tres pilots consagrats.

 

La Bicicletada: «una gran festa familiar» de 3.500 persones

La Bicicletada d'enguany té la participació limitada a 3.500 persones, una xifra que esperen assolir. Les inscripcions són gratuïtes i es poden realitzar des d'aquest dijous, 25 d'abril, i fins al pròxim 11 de maig. L'objectiu, segons els organitzadors, és aconseguir teixir una xarxa comuna entre les tres grans activitats programades per convertir el segon cap de setmana del maig en «una gran festa familiar» al voltant de l'esport a Tarragona.

 

També et pot interessar