Els bisbes catalans es comprometen «a posar en coneixement de la Fiscalia» els presumptes abusos sexuals

La Conferència Episcopal Tarraconense també ha fet públic que adoptarà «rigoroses mesures de prevenció i formació d'aquells a qui els seran confiades tasques educatives»
Els bisbes de les diferents diòcesis catalanes reunits en el marc de la trobada de la Tarraconense | Twitter/ Conferència Episcopal Tarraconense

 

La Conferència Episcopal Tarraconense, el màxim òrgan de govern dels bisbes catalans, ha emès un comunicat, aquest dimarts, 12 de febrer, en finalitzar la seva darrera trobada a Tiana (Barcelona), fent referència als casos de presumptes abusos sexuals que han sacsejat l'església catalana en els darrers dies.

El comunicat encara alguns dels principals problemes que han deixat al descobert les informacions que s'han conegut les darreres setmanes. Els bisbes catalans, amb l'arquebisbe de Tarragona al capdavant, han reiterat «el nostre ferm compromís amb el compliment de la legislació vigent canònica i civil». 

Aquest compromís passa, segons els prelats catalans, per «posar en coneixement del Ministeri Fiscal els fets ocorreguts que poguessin constituir delicte contra la llibertat i indemnitat sexual, per a la valoració jurídica que correspongui; instar les víctimes que denunciïn els fets davant les autoritats civils; i informar la Congregació per a la Doctrina de la Fe per a qualsevol cas d'abús fonamentat».

Els clergues han aprofitat el comunicat per «valorar la dedicació generosa i madura de tants sacerdots i religiosos, d'educadors en les escoles i el temps lliure, envers els infants i joves, i les seves famílies, i convé que els defensem de l'ombra de sospites generalitzades, així com volem recordar el dret que tota persona té a la presumpció d'innocència». 

La Conferència Episcopal Tarraconense també ha fet públic que adoptarà «rigoroses mesures de prevenció i formació d'aquells a qui els seran confiades tasques educatives»

Els bisbes també han demanat «perdó a les víctimes» i s'han solidaritzat «amb el seu dolor». Així mateix s'han disculpat amb «totes les persones a qui el coneixement d'aquests fets ha escandalitzat i ha fet trontollar la seva confiança en l'Església». La Conferència Episcopal Tarraconense ha fet públic aquest comunicat a través de les xarxes socials.

«Admetre fets tan dolorosos no és fàcil»

L'arquebisbe de Tarragona, en la seva condició de màxim responsable de la diòcesi tarragonina, també és el màxim representant de la Conferència Episcopal Tarraconense. El passat dijous, set de febrer, i com a principal autoritat religiosa catalana, conjuntament amb el cardenal de Barcelona, Monsenyor Jaume Pujol feia públic una valoració personal dels fets que van sacsejar la seva diòcesi assegurant que «ens produeixen vergonya i un fort sentiment de penediment».

Pujol traslladava també la seva «indignació» pels fets comesos a «innocents» i es posava «a disposició de les víctimes per ajudar-les en tot el que necessitin».

També et pot interessar:

"ALERTA: Detinguts per intentar robar al local de l'associació del barri a TGN" "MIREU L'ANUNCI: S'estrena a Europa un anunci gravat a Tarragona!"