Beatriz Lozano atén els mitjans després de vendre le 'Gordo' de Nadal a Bonavista

El 'Gordo' de Nadal esquitxa Ponent amb un dècim premiat a Bonavista

És la primera vegada que el primer premi toca a la ciutat de Tarragona | La sort del 72.897 es concentra a Reus i Riudecols

En plena recta final d'un any marcat per la foscor, la deessa Fortuna ha volgut passar-se a saludar per la Tarragona  més obrera. Eren les onze del matí ben tocades quan la sort, disfressada del número 72.897, ha volgut acaronar l'administració de loteria número 10 de Bonavista, al cor de la plaça Constitució. Només ha estat un únic dècim, a diferència de la barbaritat de milions que han regat altres punts com Reus i Riudecols, però és la primera vegada que el primer premi de la Loteria de Nadal fa acte de presència a la ciutat de Tarragona. Havia de ser al 2020.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

La Beatriz Lozano, la lotera més somrient de la ciutat, no amaga la seva alegria. És evident que encara és molt aviat per conèixer la identitat de l'afortunat o de l'afortunada, però tant se val. «Si ha tocat a Bonavista, ben tocat està!», celebra un home que s'acosta a la plaça. «Som un barri treballador, humil, on segur que on ha caigut el dècim hi deu fer falta», apunta una altra veïna. Ella lamenta que s'ha quedat a un número: si el dos hagués estat un cinc estaríem parlant d'un altre conte. La sort és així de capriciosa. Li recordem que la terminació també té premi, però no sembla del tot satisfeta. Al cap i a la fi, 400.000 euros són 400.000 euros.

Un dècim del 72.897 acosta, per primer cop, el 'Gordo' de la Loteria a la ciutat de Taragona

La notícia s'ha escampat ràpid, però l'ambient no és d'eufòria desfermada a les portes de l'administració. És d'alegria sincera, de curiositat amable, però la imatge desangelada de les distàncies entre persones i l'ombra de la pandèmia  desdibuixa una mica l'imaginari col·lectiu. Unes poques desenes de veïns del barri sí que s'acosten, curiosos, i fan fotografies discretes al cartell de 'Venut Aquí' i al de 'Primer Premio'. No és per menys. D'altres comencen a fer cua per temptar a la sort del Sorteig del Nen.

L'administració de Bonavista que ha venut un dècim del 'Gordo' de Nadal d'aquest 2020
L'administració de Bonavista ha venut un dècim del 'Gordo' de Nadal d'aquest 2020 | Toni Cabanillas

L'any 2020 és el tercer any seguit on el sorteig del Teatre Real pica l'ullet a Tarragona: mai abans la sort del 'Gordo' s'havia deixat veure a les comarques del Sud. L'any 2018, uns dècims van esquitxar Altafulla i Camarles per primera vegada. L'any 2019, l'eufòria del 'Cachirulo' va capgirar Reus. I aquest 2020, la plaça de la Pastoreta  del Baix Camp ha tornat a repartir el premi gros. I l'administració de Bonavista  també se suma a la llista dels escollits amb aquest dècim afortunat.

A dos minuts de la plaça, a la sortida del barri, encara es veuen les restes  de la infraestructura que va explotar amb violència fa només onze mesos i vuit dies. Perquè Bonavista, avui barri de la fortuna, fa ben poc va ser un dels barris que més a prop va sentir també la desgràcia. El contrast imposa. És probable que, a la seva manera, la deessa Fortuna s'hagi volgut disculpar  una mica amb un dels barris obrers de Tarragona que més han patit en un any cruel. El 72.897 haurà fet a algú 400.000 euros més feliç. Per a la resta, el de semprem, que la salut  sí que és enguany un dels premis alts del sorteig.