GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

La Bóta del Carnaval de Tarragona ja presideix la plaça de la Font

Aquest dimarts al matí s'han presentat també el Ninot i la Ninota, en un acte que marca l'inici del carnaval tarragoní
La Bóta del Carnaval de Tarragona presideix la plaça de la Font des d'aquest dimarts al matí. | Mauri

 

El Carnaval de Tarragona ha començat oficialment. La presentació del Ninot, la Ninota i la Bóta, celebrada aquest dimarts al matí, ha donat el tret de sortida a la disbauxa i la festa, que s'allargarà fins al pròxim 5 de març. La Bóta, element que representa les reivindicacions i la crítica, ja presideix la plaça de la Font, on s'hi quedarà fins que sigui cremada durant l'enterrament del Rei Carnestoltes. 

 

 

El Carnaval de Tarragona arrenca oficialment

Malgrat que aquest diumenge passat es va celebrar la Disfressa d'Or, un dels actes centrals del Carnaval de Tarragona, no ha estat fins aquest dimarts que la festa ha arrencat oficialment. La presentació del Ninot, la Ninota i la Bóta marca l'inici d'una setmana repleta d'actes, amb un programa que inclou esdeveniments de tot tipus

 

La Bóta, l'element que representa les reivindicacions, la crítica i la sàtira, ja es troba a la Plaça de la Font. «Es tracta d’una guillotina perquè el poble necessita una eina per tallar caps en el temps que corren i és daurada com a representació del poder», ha explicat durant la presentació Jordina Ros, membre de l'Associació per a la Conservació de les Figures Festives. 

 

El Rei Carnestoltes, Agustí Pouget, la Concubina, Raquel Recasens i la regidora de Festes, Begoña Floria, aquest dimarts al matí. | Mauri

 

El Ninot i la Ninota d'enguany representen el dol i el poder

A banda de la Bóta, aquest dimarts també s'han presentat el Ninot i la Ninota. Vesteixen de negre i daurat com a representació del dol i el poder i la Ninota, tal com ha explicat Jordina Ros, «està en una actitud d’espera davant la incertesa dels esdeveniments d’aquest 2019». La Bóta, el Ninot i la Ninota es cremaran durant l'enterrament del Rei Carnestoltes el pròxim dimarts, 5 de març.

 

Abans, però, arribaran els actes principals del Carnaval de Tarragona. Aquest dimecres, el Rei Carnestoltes i la Concubina es presentaran davant de la ciutadania amb una gala inèdita al Palau de Congressos. La festa ja ha arrencat i ambdós estan preparats per governar la ciutat com es mereix.