La Brigada d'Intervenció Ràpida de Tarragona ha realitzat deu actuacions diàries en dos mesos

Més del 50% de les actuacions durant aquest mes de gener i febrer han anat destinades a reparar les voreres de la ciutat
Imatge d'arxiu d'una actuació de la Brigada d'Intervenció Ràpida de l'Ajuntament de Tarragona. | Mauri

 

La Brigada d'Intervenció Ràpida (BIR) de l'Ajuntament de Tarragona, depenent de la conselleria d'Espais Públics del govern municipal, ha realitzat una mitjana de deu intervencions diàries durant els mesos de gener i febrer d'enguany, un total de 569 en el que portem d'any. 

 

 

De les intervencions realitzades, el 54% han estat reparació de voreres (109); el 32%, intervencions diverses (65); i el 14%, reparacions d’asfaltat (28). La zona est de la ciutat, inclosa la Part Alta, que el consistori anomena Tarragona Centre A, i la Part Baixa de Tarragona, són les zones que han concentrat més intervencions de la Brigada enguany.

 

La plaça de la Font ha rebut 16 reparacions de paviment i la plaça Sant Miquel, totes dues a la Part Alta, sis. A la Part Baixa de Tarragona destaca, com espai amb més actuacions, la plaça dels Infants, amb un total de 16 intervencions.

 

Així mateix, altres punts de la ciutat on la Brigada d'Intervenció Ràpida ha actuat mantes vegades han sigut la plaça de les Moreres, a Ferran, amb 14 reparacions diverses; el Passeig Rafal Casanova, 11 intervencions, majoritàriament a voreres i d'asfaltat; nou reparacions de voreres a l'avinguda Andorra; i sis actuacions d'asfaltat al Camí de la Budellera.

 

El responsable polític de la BIR, el tinent d'alcalde d'Espais Públics José Luís Martín, ha valorat aquestes dades de la següent manera: «la Brigada d'Intervenció Ràpida és la millor eina pel manteniment de l'espai públic de la nostra ciutat».

 

Actuació a la plaça de la Font

Així mateix, la setmana passada, la setmana de l'11 de març, la Brigada va eliminar «un petit desnivell a la plaça de la Font». «Una actuació que facilita, i molt, la mobilitat de les persones amb mobilitat reduïda» han apuntat des de l'equip de govern municipal. També s'està actuant  a la font de la Vida de l'Imperi Romà, a tocar del Portal del Roser. 

 

La BIR presenta uns números a l'alça any rere any. L'any 2017 va dur a terme un total de 3.303 arranjaments arreu Tarragona i 365 dies després, 2018, les actuacions havien pujat a un total de 4.039. 

 

També et pot interessar: